Wpis z mikrobloga

#randomanimeshit #steinsgate #makisekurisu
zna ktoś może jakieś dobre vn podobne do Steins Gate? czytałem w życiu w sumie tylko parę w tym jednego typowego haremowca (school days op ( ͡° ͜ʖ ͡°)), ale chciałbym coś konkretnego, bo jednak nic tak dobrego jak SG to jeszcze nie widziałem, jedyne co mnie denerwowało to te smsy, bo tak naprawdę wszystkie te odpowiedzi to był totalny chaos, więc i tak nie wiedziałeś jak to wpłynie na zakończenie xD
zawołam tag #visualnovel, nie obrażajcie się :P
j.....3 - #randomanimeshit #steinsgate #makisekurisu 
zna ktoś może jakieś dobre vn ...

źródło: comment_LHHXK2jqAaEfcMUp2mvnBx6WT0qKyb46.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
@Topgun: @jamal013: to anime rozkręca się dopiero od połowy. VNka jest zdecydowanie lepsza, ale zajmuje te swoje 40 godzin.

@jamal013: mogę polecić Ever17, bo jeśli podobało się S;G to zdecydowanie po przejściu E17 będą podobne odczucia. Jest też w podobnych klimatach Sci-Fi.

A z innych novelek to oczywiście polecam klasyk, Fate/Stay Night. Dwa razy dłuższe od Steins;Gate, mnóstwo akcji i bardzo wciągający klimat fantasy. Nawet jak
  • Odpowiedz
@PilariousD: no bajka to był jakiś dramat, dam się dziwię że kiedyś to dałem radę obejrzeć, więc wolałbym żeby się na temat vn wypowiedział ktoś kto ją przeszedł najlepiej, chociaż sam czytałem, że jest niby niczego sobie. Pomyślimy jeszcze.
  • Odpowiedz
@jamal013: Niektórzy może napiszą żebyś spróbował Chaos;Head ja próbowałem ale nigdy nie skończyłem a tak #!$%@?ąc to możesz spokojnie przeczytać inne VN od Type-moon bo są na prawdę bardzo dobre, chociaż Tsukihime jest trochę przestarzałe a F/HA ma jak dla mnie zbyt dużą ilość scenek slice of life . A najbardziej podobna do Steins;Gate? Pewnie jeśli umiesz chińskie znaczki to Steins;Gate 0 ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
@jamal013: Chaos head jako VN jest bardzo dobre chociaż anime nie oglądałem wolałem sobie nie psuć wrażeń.
Z tego co pamiętam do szału doprowadza chapter 8 w VN bo po przetłumaczeniu trzeba przejść naraz cały bo save rozwala ci całkowicie zapis i grę.
Bywa momentami trochę nudnawe ale generalnie dość dobra pozycja.
@vndb: Dalej nie wiem co ludzi aż tak zachwyca w FSN.
  • Odpowiedz
@jamal013: Ze swojej strony także polecam ChäoS;HEAd Jak dla mnie prawie tak samo dobra jak S;G i jest fun kiedy uda ci się zauważyć wspólne elementy z innymi grami SciADV. A jeśli nie przeszkadza ci gore to polecam również Saya no Uta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz