Wpis z mikrobloga

#linux

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad przejściem na ten system operacyjny a w niedlugim czasie musze zrobic formata, wiec prosze o male sugestie co do wyboru. Najbardziej mnie interesują funkcjr typu:
-codzienne uzytkowanie komputera typu: poczta, strony internetowe(mikro), filmy, muzyka
-gry komputerowe ale chcialbym zeby chodzily te starsze typu jagged aliance czy original war
-prosta obsluga czyli nie chce mi sie szukac za kazdym razem sterownikow do myszki czy telefonu

W sumie to tyle, z gory dzieki za pomoc :)
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sledger: Codzienne jest spoko (poczta, internet, muzyka, torrenty, gimp itd.), polecam elementary os jak zależy Ci na wyglądzie takim pod Macintoshe. Co do gier to dalej słabo i nie daj się przekonywać - to, że W KOŃCU odpalisz jakąś grę nie oznacza, że to jest granie jak na Windowsie, niestety. Pomaga w tym "Play On Linux", ale wciąż jest to uciążliwe. Miłe jest to, że jest steam i jeżeli masz
  • Odpowiedz
@Sledger: Z miejsca i zastosowań biurowych powinno Ci raczej wszystko działać z miejsca lub ew. jakieś sterowniki do wifi czy coś (ja z tym miałem problem na lenovo g510)
  • Odpowiedz