Aktywne Wpisy
rales +1759
ZGODNIE Z OBIETNICĄ WOŁAM OSOBY, KTÓRE CHCIAŁY BYĆ POINFORMOWANE W DNIU DYMISJI FERNANDO SANTOSA ZE STANOWISKU SELEKCJONERA REPREZENTACJI POLSKI W PIŁCE NOŻNEJ
Ponury Bajerant był trenerem Białych Orłów 7 miesięcy i 22 dni.
13 września 2023 roku przestał on pełnić obowiązki selekcjonera reprezentacji Polski.
Link do wpisu:
https://wykop.pl/wpis/70160893/zaplusuj-ten-wpis-a-zawolam-cie-w-dniu-dymisji-zwo
Ponury Bajerant był trenerem Białych Orłów 7 miesięcy i 22 dni.
13 września 2023 roku przestał on pełnić obowiązki selekcjonera reprezentacji Polski.
Link do wpisu:
https://wykop.pl/wpis/70160893/zaplusuj-ten-wpis-a-zawolam-cie-w-dniu-dymisji-zwo
Ynfluencer +191
Mam do was ważne i ciekawe pytanie Panowie. Jak się czujecie z tym, że jako faceci to macie tylko harować, nic nie mówić i zdechnąć, najlepiej przed emeryturą, żeby nie zdążyć jej pobrać?
Że jest wam od dziecka wpajane, że kobiety są święte? Że najlepiej to byście tyrali i 90 procent oddawali na kobiety, bombelki i darmozjadów z rządu? Że generalnie świat ma was gdzieś i nie ma żadnych programów dla was,
Że jest wam od dziecka wpajane, że kobiety są święte? Że najlepiej to byście tyrali i 90 procent oddawali na kobiety, bombelki i darmozjadów z rządu? Że generalnie świat ma was gdzieś i nie ma żadnych programów dla was,
[alias]
# Squash to last commit - takes last commit and adds all current changes to it, preserving the commit message
sl = commit -a --amend -C HEAD
# Check squash last commit - checks if the last commit is already merged to remote develop branch
csl = !sh -c 'git fetch origin && git log -1 --pretty=%H | git branch -r --contains | grep "develop"'
Użycie:
Po skończeniu zadania, wypchaniu go na remote i otwarciu PR zauważam możliwość poprawy (zostawiłem coś nieużywanego, literówka w komentarzu etc). Wtedy robię zmianę lokalnie i wykonuję > git sl - zmiany zostały dodane do poprzedniego commita, commit message został zachowany. Po czym robię force pusha.
Jednak z modyfikacją historii trzeba uważać. Problemy powstają, gdy zmienię coś, co już zostało zmergowane do głównego brancha, z którego ktoś inny mógł ciągnąć. Jeśli nie jestem pewny, czy ktoś mi zmergował już mój PR, to najpierw odpalam > git csl. Jak wyjdzie że commit, który chcę poprawić już jest w developie, to rezygnuję z jego modyfikacji.
#programowanie jakieś przemyślenia? A może pracujecie całkiem inaczej i macie inne sztuczki?