Wpis z mikrobloga

#ibuygou #dhl No i niestety trafiło mi się:

The postcode "----- "on you shipping address belongs to DHL remote delivery areas, which means you need to pay another 38 USD to DHL for the remote areas dispatch fee.

Please kindly check here :http://raslist.dhl.com/jsp/first_main.jsp

In this case, we have 3 suggestions:

1. Pay the 38USD for DHL remote areas dispatch fee.

2. Change another shipping address that does not belong to the DHL remote areas. or Offer the address of your local DHL office site which nearest to you so that you can pick up the package by yourself.

3. Do you want to ship your order with FedEx or not? if yes, you don't need to change the paypal shipping address but just pay the shipping cost difference , is that ok for you?

Waiting for your quick response.

Best Regards

Isabella

Jak odpowiedzieć? Może ktoś ma gotową odpowiedź, która poskutkowała?
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bushi13: jak pisałem oni próbują cie naciągnąć. Zapłacisz 38 dolarów za nic bo DHL ich nie dostanie. Podali link do strony na której nie ma twojego kodu pocztowego. Jak do płacisz 38 dolarów to cena już nie jest atrakcyjna i nie opłaca się u nich kupować.
  • Odpowiedz
@Bushi13: gdzies widzialem linka z informacja ze od 2016 nie ma w Polsce "remote area".
Znalazlem liste z 2016 roku pod tym linkiem raslist.dhl.com/DHL-Remote-Areas.pdf‎
Na stronie 154 sa philipines i portugal, czyli ni cholery polski juz nie ma.
Sprobuj im to podeslac, albo jakies inne info na stronie dhl znalezc.
  • Odpowiedz
@Bushi13: co za głupki, nie ogarniaja chyba - proponuje zamówić do któregoś service pointu blisko Ciebie, albo do kogoś kto rzekomo nie jest w remote area - a jak paczka będzie już w transporcie zrobić przekierowanie na twój adres bezpośrednio w dhlu - bez udziału chinczykow, może w ten sposób da radę?
  • Odpowiedz
@MichalQ20: co mam dokladnie zapytac? wydaje mi się że był już takie problemy i jednak po drugiej weryfikacji adres przechodzil. @Bushi13: masz kogoś znajomego w większym mieście obok siebie?
  • Odpowiedz
@u-cichego @MichalQ20 @Bushi13: jeżeli jesteś ze śląska to ja również mogę pomóc. do mnie DHL bangla. :)
Ja myślę, że to raczej jest problem u przewoźnika nijeżeli IBG, bo jaki oni by mieli w tym interres, żeby odstraszać klientów, jak już wiemy że jest to jeden z porządniejszych sklepów.
Mam info od ryżowego: Oni zgłaszają przesyłkę i jak jest remote area, co można sprawdzić na stronie dhl, to
  • Odpowiedz
@MichalQ20: @u-cichego: @kredzion: @PurpleHaze: @rubik:
Trochę to trwało przez wymianę maili, zmianę adresu na adres nie należący do "remote areas" ( ͡° ʖ̯ ͡°). Dzięki za oferowaną pomoc, ale odebrałem dziś osobiście w innym mieście.

Media Player dotarł #pdk :). VATu nie naliczono. Interfejs ustawiony po angielsku bo innej opcji nie było poza dwoma wariantami dla Azjatów. MIUI 7.1.3.0
  • Odpowiedz
@MichalQ20: @MichalQ20: A jeszcze mam zagwozdkę jak to rozumieć z podanej przez Ciebie instrukcji :

UWAGA!!!

Aktualna wersja xiaomi.eu 6.3.24 posiada niedziałające recovery! Przed instalacją zalecam podmianę pliku twrp.img na ten

W tym celu edytujemy pobrany rom winrarem, wchodzimy w folder recovery i metodą przeciągnij i upuść
  • Odpowiedz