Wpis z mikrobloga

Najlepsze w przejściu na weganizm jest to, ze nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Przez odpowiednie połączenie różnych składników i przypraw można odtworzyć wiele smaków.

Poniżej burgery z czarnej fasoli i buraków (i zaraz się ktoś #!$%@?, że jak burgery to przecież muszą być z miensa bo inaczej ciota ;)).

#gotujzwykopem #weganizm #wegetarianizm #nadjedzenie #wegemafiawypok #czlowiekszpinak
Pobierz g.....i - Najlepsze w przejściu na weganizm jest to, ze nie musisz rezygnować z ulubi...
źródło: comment_9IzXMlpx61bVXJf4V8lluboJup59KVmV.jpg
  • 46
miłośnik jedzenia na które sra moje jedzenie

@pawel-kw-wkp: Od kiedy to krowa trzymana całe życie na farmie przemysłowej (bo umówmy się, kupujesz tanie gówno a nie grass fed w większości przypadków) sra na banany? Dobry Ci "żart" wyszedł. Uśmiałem się. #czarnolisto za poziom ameby.

Masz błędne przekonanie...

@maze: rozmawiasz z trolem. Obrzydłe warzywa są niesmaczne, mienso #!$%@?. Szkoda czasu.

Od bananów nikt jeszcze raka dupy nie dostał, wg WHO od
@grecki: Ja mięsa nie jem od wieków, więc smak tego typu produktów ciężko mi porównać. Kupuje ich też mniej niż tych naśladujących nabiał. Ale jak wcześniej cieszyłam się, że wszystko jest do podrobienia to teraz mój entuzjazm słabnie.
Są pyszne i dobrze oszukujący produkty jak 'serki' valsoia czy czekolady ichoc, ale mam problem z np serem na pizze, o ile violife na zimno jest ok, to po roztopieniu jest zbyt plynny.
@pawel-kw-wkp: tak jakby dieta weganska skladala sie tylko z warzyw i jarzyn ;) Mozna jesc malo warzyw odzywiajac sie w ten sposob(za to wybierac owoce, orzechy, weganskie ciasta itd)
A po drugie- jak Ci sie zmiejsza ilosc potraw, to z desperacji mozna sie nauczyc przyrzadzac to czego sie wczesniej nie lubilo w taki sposob, zeby smakowalo. W koncu mieso tez przyprawiace, marynujecie itd.