Wpis z mikrobloga

@lilimonco: a ja podchwyciłam pomysł od znajomego. Wrzucam do skarbonki każde 200 pln i każde 5pln, które wpadnie mi do portfela. Nie musisz palić, czy pić, że by znaleźć sposób na oszczędzanie :) Nie wiem, ile mam do tej pory, bo zaczęłam zbierać od początku stycznia. Polecam!
  • Odpowiedz
@piornik_z_sarenka: też wrzucam sobie drobniaki do słoika, jednak jak się nie pracuje, to dużo też zaoszczędzić się nie da ( ͡° ʖ̯ ͡°) a Tobie życzę powodzenia w dalszym zbieraniu, pewnie bedzie z tego jakas ladna sumka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
widzisz? Da się? 3k. Matkobosko, jakie to wczasy w Bułgari są za taki pinionc.

@3w3linka:
Gdybym nie palił to musiałbym więcej jeść i wyszłoby na to samo. Wczasy w Bułgarii za taki pinionc? Chyba 3 dni pod namiotem :P Daj spokój. Oszczędzanie do niczego nie prowadzi, bo możliwości oszczędzania są bardzo ograniczone przy naszych zarobkach. Trzeba pomyśleć, jak więcej zarobić, a nie jak mniej wydać!
  • Odpowiedz
@somsiad: Niby mam to w dupie ale właśnie uświadomiłem sobie, że wydaję dziennie jakieś 30zł na fajki, czyli 900zł...czyli rocznie prawie 11 000zł - nieźle, o ja pier... o Matko Bosko se myślę, a ile na alko, wszelkie imprezy i ogólnie wszystko co teoretycznie nie jest niezbędne do życia... Przewaliłem już na pewno kilka nienajtańszych furek z salonu.
  • Odpowiedz