Aktywne Wpisy

Van-der-Ledre +84

good_excuse +1
jo dupia, faceci mówią, że wszystkie kobiety są takie same, a oni #!$%@?ą te teksty chyba z generatorów albo mają jakiś hive mind XD
znajomość ~2 tygodnie xD
znajomość ~2 tygodnie xD

Zainstalowałem i elegancko skonfigurowałem sobie system, ale jedna rzecz nie daje mi spać. Mam do PC podłączone głośniki 5.1 + do przedniego panelu słuchawki z mikrofonem. Używam ich na przemiennie i nie chce mi się bez przerwy odłączać i podłączać słuchawek. Dla systemu na W producent sprzętu zadbał, aby można było sobie te źródła dźwięków rozdzielić i bez problemu przełączać ( pic related ). Być może ktoś wie jak uzyskać podobny efekt na Linuksie? Próbowałem trochę kombinować, ale z kiepskim rezultatem.
#linux #archlinux
@cruc: też pokazuje kartę jako jedno wyjście. Próbowałem klikać co się da, ale bez rezultatu.
Troche to zabawne co napisałeś :D.
Masz głośniki,
Masz Słuchawki,
Zamiast wyłączyć przyciskiem głośniki lub je pokrętłem wyciszyć to chcesz je wyłączyć z poziomu systemu choć nadal będą pobierały energie XD
@FriPuc: kup sobie porzadny mixer sprzętowy, co najmniej jakis soundcraft, 16 kanalow, powinien dac rade, a nie tam jakies druty softwarowe chcesz robic
https://wiki.archlinux.org/index.php/PulseAudio/Examples#Splitting_front.2Frear
Dam znać tu jak się uda :)