Wpis z mikrobloga

Byłem w ostatni weekend w #trojmiasto i wam powiem, że całkiem ładnie tam macie.

Niestety mało widziałem bo większość czasu byłem na Kolosach ale coś tam pochodziłem jak miałem czas. W #gdansk macie fajny widok z okolic Filharmonii (?) w stronę rynku. Chciałem sobie na główny wrócić jakimś czymś przez wodę ale niestety był poniedziałek i akurat w ten dzień nieczynne ( ͡° ʖ̯ ͡°). No i budynki robią ogromne wrażenie. A widok KFC i McDonalda na głównym jest śmieszny trochę ^^ (chodzi mi o budynki w jakim się znajdują)

W Sopocie ten pokrzywiony budynek też ciekawa sprawa. Molo myślałem, że będzie większy szał ale ładniej było na plaży między Orłowem a Sopotem jak paliliśmy ognisko - hehe.

Niestety #sopot ma jeden wielki minus. Macie sklep dla ameb, Slava Republic czy coś takiego.

W #gdynia dużo nie widziałem bo byłem tylko w okolicy stadionu i tyle więc nie znam nie oceniam.

W Gdańsku też byłem w pubie Cooltura na koncercie Ocam. Polecam mocno pub - na Chmielnej - dla małych grupek osób. Więcej obcokrajowców niż Polaków. Pub pełen kiczu na ścianach - świetnie to wygląda. A zespół jak dla mnie 10/10. Wokalista ma głos podobny trochę jak Eddie Vedder. Ogólnie pozytywnie zaskoczyli mnie. Do tego gra tam chłopak na djembe czy na takiej afrykańskiej trąbce (XD?) i to połączenie świetnie brzmi z gitarą klasyczną i elektroniczną.

Ogólnie Trójmiasto polecam.
Pobierz
źródło: comment_hxPjertMk9iHz3sY5QpZPeLuJoTOhY6T.jpg
  • 36
Ogólnie Trójmiasto polecam.

@Gruszka1992: Panie, jeszcze mamy małe Trójmiasto Kaszubskie i do tego można sobie skoczyć na Hel.
Ogólnie urodziłem się w Gdyni, jeździłem i jeżdżę po całej Polsce sporo i wiele miast widziałem, ale bez morza i trójmiasta, żyć nie mogę.
Nie potrafił bym mieszkać w głębi kraju.
tam nic ciekawego nie ma no może oprócz mariny

@sailor_73: Marina, Błyskawica, Dar Pomorza i obecnie nieobecny Dar Młodzieży, skwer, Świętojańska, bulwar... uważaj sobie ( ͡ ͜ʖ ͡)