Wpis z mikrobloga

Czołem Mirki, klepnąłem z moją różową i naszymi znajomymi wyjazd do Czech do Pragi, jedziemy co prawda w ostatni tydzień kwietnia, ale że w pracy mniejszy ruch to już tak sobie czytam i przeglądam różne rzeczy, więc wołam #podroze #podrozujzwykopem #czechy #praga #pragaczeska i mam pytanie do obeznanych w temacie - co proponujecie zobaczyć, jak spędzić czas? Ale pytam o takie bardziej, nie wiem jak to nazwać, mniej oficjalne rzeczy? Wiadomo, wszędzie piszą że Hradczany, że Rynek Staromiejski itp., natomiast może ktoś z Was był i zwiedzał Pragę od mniej "podręcznikowej" strony, wiecie, jakieś boczne uliczki, ciekawe atrakcje w nich, ciekawe knajpki, co polecacie?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Stawski: ogólnie centrum dużo fajnych budowli, karlovy most obok niego jest reagge bar Jak lubicie zapalić Zioło legalnie kupisz tam po godzinie 17. Nocleg AZ hostel 12€ ul. Jindriska poZdrowienia
  • Odpowiedz
@Stawski: tzn... W lokalu siedzą murzyni i wszyscy wiedzą że tam siedzą po 17 ... ZawsZe pytaj o indoor z pod lampy bo czasem wciskają outdoor kiepski
  • Odpowiedz
@Stawski: przy ładnej pogodzie polecam wzgórze Petrin + wieża widokowa, opcjonalnie można wjechać kolejką na bilecie miejskim lub wejść pieszo;

Na Hradcany warto się wybrać, tak samo polecam Mala Strana (pod wzgórzem) jako miejsce z knajpami i bufetami odradzając restaurowanie na starym mieście
  • Odpowiedz