Wpis z mikrobloga

Właśnie przeszedłem całego Wieśka 3.

Gra świetna i mogę szczerze polecić. Sporo godzin (tygodni) upłynęło by ją przejść. Bardzo fajna fabuła. Tylko zadania wiedźmińskie (na potwory) trochę nudne i powtarzalne. Ale nie ma na co narzekać.
Na plus również super udźwiękowienie. I mam tu na myśli zarówno muzykę, jak i polski dubbing który jest na wysokim poziomie.

Jak wiadomo są 3 główne zakończenia do których dochodzą ponad 32 inne zakończenia dodatkowe. Czyli stany świata.

Jako, że za pierwszym razem udało mi się wszystko zakończyć szczęśliwie to małe #chwalesie wynikami.

W skrócie:

1. Ciri przeżyła i została wiedźminką
2. Geralt zaczął wieść spokojne życie przy boku Yennefer
3. Radowid V Srogi ginie dzięki zaangażowaniu Geralta w zamach na niego
4. Dijkstra zostaje kanclerzem Redanii i wygrywa wojnę oraz uwalnia Północ spod wpływu Cesarstwa. Kraj kwitnie dobrobytem
5. Geralt wraz z Triss uratowali przebywających w Novigradzie magów i czarodziejki
6. Keira Metz przeżyła i wyjechała do Kaer Morhen
7. Władcą Skelige zostaje Cerys zamiast Hjalmar'a
8. Lambert przeżył dzięki wcześniejszemu uratowaniu Keiry. Oboje się w sobie zakochują
9. Sku**iel Junior ginie a jego miejsce zastępuje Dudu
10. Folan i Vigi zostają uratowani

I pewnie jakieś mniejsze smaczki o których nie pamiętam lub nie wato pisać.

#gry #wiedzmin3 #rozrywka
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FightMaker: Nie raziło Cię trochę zakończenie? Przez całą grę to Dziki Gon głównym przeciwnikiem, a tu nagle okazuje się, że jednak Białe Zimno groźniejsze, tak o.
I tylko Ciri może to powstrzymać (ale właściwie jak? W grze Białe Zimno to pył, który przesłania słońca i dlatego planety zamarzają). Jak właściwie Ciri ma to powstrzymać? Włazi w portal i co? Niszczy cały pył? Mocno dmucha i go rozwiewa, czy co właściwie?
  • Odpowiedz
@HaPPe:

Masz na myśli Yennefer i Triss? Zadania wykonałem dla obu. Czyli "serce nie sługa" dla Triss i jeszcze to drugie jakieś dla Yen. Ale miłość wyznałem tylko Yen. Z tego, co wiem, to gdybym kręcił z obiema to obie dałyby kosza i w końcu zostałbym sam.

@Polinik:
No z tą Ciri co na koniec wskakuje do portalu który otworzył Avallach to faktycznie trochę po macoszemu zrobione. Ot pokazana krótka scenka z Ciri jak przypomina sobie decyzje Geralta (od których zależy czy zginie
  • Odpowiedz