Wpis z mikrobloga

Pierwsze miejsce w klasie młodzieżowej na wystawie krajowej w Choceniu i wniosek na Młodzieżowego Championa Polski- jestem z niego dumna ʕʔ I w sumie z siebie też, bo czy deszcz, czy śnieg - szkolimy się intensywnie w zakresie posłuszeństwa i wystaw.
Wszystko wynagradza ta uśmiechnięta mordka - mamy go dopiero 8 miesięcy, a tyle radości wniósł już do naszego życia.
Polecam ten stan :)

#pies #psy #wystawypsow #goldenretriever no i #chwalesie
upupiona - Pierwsze miejsce w klasie młodzieżowej na wystawie krajowej w Choceniu i w...

źródło: comment_e94PjjYX0mmRVDVcqgGrpMDcnyNovvn6.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
@nama: pogadam z hodowcą i dam Ci znać. My będziemy chcieli kończyć ten championat młodzieżowy, więc na pewno się pojawimy :) tylko muszę się wybrać osobiście, bo teraz wręcza mnie hodowca ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A jak nas znalazłaś? Są katalogi udostępniane w internecie? :p
  • Odpowiedz
@upupiona: ej, ale ty przecież byłaś sama w stawce, 1/1 :D więc żadnej konkurencji nie miałaś :D
Ja startowałam na miedzynarodowej w KRK 2015, i też byłam 1/1, i też wygrałam xD Zawsze piszę lokatę i ilość. Bo to trochę nieuczciwe. W tym momencie wybieram się na wystawę w Katowicach, gdzie w moim przedziale wiekowym mam 11 psów(w tym jeden mój). Więc miejsce będe miała x/11.

A w rywalizacji z suką
  • Odpowiedz
@nama: dzielimy się pracą, ja go przygotowuję do wystaw - ćwiczę postawę, bieg i przygotowuję kłaka do wyjazdu, hodowca zabiera na wystawę i wystawia. Póki co ma większe doświadczenie - ja jestem w temacie dopiero od tych ośmiu miesięcy ;p no i nie ukrywając - chodzi też o kwestie finansowe. Zwyczajnie mnie nie stać na jeżdżenie osobiście na wszystkie wystawy :( dlatego bywam na tych ważniejszych, np. klubówce

@migdalll: toteż
  • Odpowiedz
@upupiona: to nie jest odpowiedź na mój post, bo napisałam Ci w skrócie że powinnaś napisać że pies zajął pierwsze miejsce, bo był sam w stawce. Ponadto nie chcę być złośliwa, ale ta rasa akurat jest dość fajna do nauki i bezproblemowa, łatwo się skupia i panuje nad nią. Polecam przejść się na ring bulterierów i zobaczyć co one wyprawiają. Ja z psem trenuję wszędzie, przy największym ruchu i hałasie. Przy
  • Odpowiedz