Wpis z mikrobloga

@arrent: Za każdym razem gdy jestem w Wiedniu korzystam z hotelu HB1 Schonbrunn Budget & Design. Fajne śniadania w formie szwedzkiego stołu na najwyższym pietrze z widokiem na Gloriette, dobry standard, parking bezpośrednio w podziemiach hotelu, wyciszone okna, zawsze staram sie wziąć pokój dość wysoko ale od strony ulicy i nie ma problemu, ze jest głośno mimo linii tramwajowej. W pobliżu wygodna stacja metra, sklepy, muzea i sam pałac
@arrent: bookowałem zawsze na bookingu :P
Z parkingiem i śniadaniami około 400zł za noc/dwie osoby. Myślę, że całkiem nie drogo zważywszy na lokalizacje. Ceny sie wahają, najtańsza noc tam kosztowała mnie 260, najdroższa 460.
@arrent: z Wiedniem budżetowo to raczej ciężko bo same wejścia do obiektów historycznych / kulturalnych często kosztuje niemało. Polecam zjeść sobie Sznycla z restauracji Figlmueller. Mają tam też całkiem fajną sałatkę w niewygórowanej cenie (takich ciekawych w smaku ziemniaków jak tam to nie jadłem nigdzie indziej) i soki winogronowe własnego wyrobu dość mocno zbliżone do wina.
@Blondroll: Oooo dzięki! Znalazłem kilka ciekawych miejsc na nocleg ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Btw, dlaczego Twój nick czytam jako blondTROLL? xDD

@zielony041: Wiem jakich cen mogę się spodziewać :D Na pewno odwiedzimy Wiener Prater i co ciekawsze miejsca, przejdziemy się starymi uliczkami, zajdziemy do klubu i tak spędzimy 3 dni ( ͡° ͜ʖ ͡°) Najbardziej mi zależy jednak by coś zobaczyć, wejść,