Wpis z mikrobloga

@bliny: Z tego co można wyczytać o tej oponie, to jeżeli był to ten sławny 'runflat', który mają te modele BMW, to nie zrobi, nie zauważysz różnicy, że coś jest nie tak, poinformują Cię o tym kontrolki ;)
  • Odpowiedz
@klark: Ja mam na myśli 'tą' oponę, która jest montowana w bmw high security, a to nie jest ta, która jest na filmiku, który wrzuciłeś, zanim coś napiszesz, z orientuj się czy mówimy o tym samym. Jest kilka rodzai opon, które korzystają z 'runflat'.
  • Odpowiedz
  • 0
@God3nder: podaj jakieś źródło na którym widać jak opona z takiego bmw się zachowuje przy 150km/h. Czekam. Film z wczoraj się nie liczy.
  • Odpowiedz
@klark: Te opony są stworzone do tego, żeby przy utracie ciśnienia podczas dużej prędkości można było normalnie dalej jechać, a mają do tego specjalny wewnętrzny rdzeń, który przez X kilometrów powoduje, że właśnie nie zauważasz różnicy, żebyś mógł bezpiecznie się oddalić i zatrzymać. Nie bez powodu je montują do Veyrona i opancerzonych limuzyn.
  • Odpowiedz
  • 0
@God3nder: no, ale źródło, bo od wczoraj na wykopie mamy masę specjalistów od opon.
Tylko, że nie trzeba być specjalistą żeby zauważyć, że mimo wkładki, w momencie przebicia zmniejsza się średnica koła co przy prędkości autostradowej (a znając BOR jechali sporo więcej niż 140km/h) może spowodować niestabilnosc, zjechanie na pobocze i poślizg. Dodatkowo auto Dudy waży tyle co dwa normalne bmw 7.
  • Odpowiedz
  • 0
@God3nder: ale to Ty napisałeś, że kierowca nic nie zauważy. Dlatego poprosiłem żebyś to udowodnił,bo póki co to ja mam rację - wczorajszy wypadek.
  • Odpowiedz
@klark: Wczorajszy wypadek to błąd ludzki, nie sprzętu. Jest mnóstwo linków jak sam napisałeś, poszukaj sobie, poczytaj, ten samochód jeżeli jest sprawnie techniczny z tymi oponami, nie ma prawa wpaść w poślizg z powodu przebicia opony.
  • Odpowiedz