Wpis z mikrobloga

Właśnie otrzymałem info z sądu, że przyznali mi odszkodowanie za niesłuszne zatrzymanie. Co prawda wnioskowalem o kwotę 20 razy większa ale tego tysiaka chętnie przygarne :-)
Zostało mi jeszcze postawić dwóch policjantów przed sądem za próbę oszustwa i składanie fałszywych zeznań. Pewnie kolejne 3 lata.
#chwalesie #prawo #policja #czujedobrzeczlowiek
  • 13
@M4ks: niestety, smutne to bardzo. Zatrzymali mnie za uszkodzenie im radiowozu, że podczas chwili gdy mnie do niego ladowali kopnolem w drzwi i je uszkodzilem. Kwota wyższa niż 4 stowki więc przestępstwo, areszt i sąd karny. Pierwsza instancja to groteska. Ponad 10 rozpraw, dwie opinie biegłych na moją korzyść. #!$%@? z logiką. Jestem winny. Po tylu rozprawach koszty urosły do kilkunastu tysięcy. Apelacja została przyjęta. Druga instancja mnie uniewinnila ale nie
@titus1: tak właśnie spróbuje zrobić. Jeden z nich jest młody, 30 kilka lat, drugi starszy i pewnie już myśli o emeryturze. Jakim głupcem trzeba być aby ryzykować swoją karierę przypisując mi uszkodzenia których fizycznie nie mogłem zrobić. Jak głupim trzeba być, żeby sobie uszkodzić drzwi w tak nieznaczny sposób, że mogliby to sami sobie naprawić za 10zl. Finalnie jak można twierdzić że byłem wtedy nietrzeźwy i nie zrobić jakiegokolwiek badania. Nawet
@Bardzo_Wsciekla_Mebloscianka: No tak właśnie było. Policja mnie zabrała bo darłem ryja, nie trafiłbym na dołek bo zjawił się starszy na komisariacie i mówi, że nie ma żadnego zgłoszenia. Oni pokazują mu że #!$%@?łem radiowóz. I tylko to jest powodem dalszego aresztu.