Aktywne Wpisy
USSCallisto +32
Zawsze pod takimi wpisami zastanawia mnie jedno - dlaczego zwolennicy pomysłów takich jak czterodniowego tygodnia pracy przy zachowaniu wypłaty czy równego dzielenia zysków firmy między właścicielem, a pracownikami (zysków, ale strat już oczywiście nie) nigdy, przenigdy nie założą biznesów, w których udowodniliby jak piękne są te założenia?
Tak, wiem, że czterodniowy tydzień pracy jest testowany w różnych miejscach na świecie i przynosi pozytywne efekty w niektórych branżach. Właśnie o to chodzi, że
Tak, wiem, że czterodniowy tydzień pracy jest testowany w różnych miejscach na świecie i przynosi pozytywne efekty w niektórych branżach. Właśnie o to chodzi, że
KolorowychSnow +178
Kto w Amazonie wpadł na pomysł, żeby dodać do oferty Sarnie Żniwo? XD
#walaszek #sarniezniwo #amazonprime #kapitanbomba #gitprodukcja
#walaszek #sarniezniwo #amazonprime #kapitanbomba #gitprodukcja
1. Masz kilkuletniego laptopa/stacjonarkę i chcesz postawić na darmowy POWTARZAM DARMOWY system zamiast szpiegującego Windowsa?
2. Nie jesteś pewien co wybrać, by dobrze zacząć przygodę z jąderkiem Linuxa?
3. Chcesz, by wszystko działało szybko i sprawnie?
4. Zależy Ci na tym, aby nowy system wyglądał podobnie do Windowsa?
4,75 Chcesz mieć szacun na dzielni i rwać laski przez podryw na Archa?
6. Nie pogardzisz dostępem do prawie każdego programu wydanego na jakąkolwiek dystrybucję?
7. Nie jesteś AMEBĄ UMYSŁOWĄ i masz IQ większe od swojego buta?
8. Nie pogardzisz możliwością prawie całkowitego dopasowania systemu pod siebie?
9. Lubisz zielony kolor i górę Kilimandżaro?
Jeśli spełniasz 0 i więcej punktów, to super się składa BUM BUM BUM. Mam tu dla Ciebie super dystrybucję opartą na legendarnym w linuksowym środowisku Archu Linuxie. Postrach Ubunciarzy, Mintowców i Debianowców. Fedora nawet ze swojej nory nie wychodzi.
Jest szybka jak Arch Linux, ma repozytorium z Arch Linuxa i ma świetny instalator, dzięki, któremu nawet małpka kapucynka z jednym okiem ją zainstaluje. Ale to nie wszystko, ma też świetny system aktualizacji sterowników i jąder. Nie bądź ofiarą - zainstaluj Manjaro!
Strona dystrybucji - ENG
Polska strona i forum
Prawda jest taka, że powszechność Wingrozy sprawa że jest "wygodniejszy". Jest to tak samo wygodne jak samochód z pedałem hamulca "w środku"(a nie na rączkę wiszącą z góry) i kierownicą przed tobą a nie drążkami po bokach fotela.
Jak już coś
Korzystam z linucha i z windy. Więc nie wiem dlaczego zarzucasz mi tutaj jakąś indoktrynację.
Zwyczajnie stwierdzam że windows jest wygodniejszy bo często prostszy i znacznie bardziej user friendly.
@sirpingus: Nie wiem jak w techbaza, ale co do
1. Nie działa karta graficzna
2. Laptop się nie usypia
3. Laptop się usypia ale się nie wybudza
4. Ekran gaśnie po 5 min oglądania youtube
5. Office nie działa nawet przez wine
6. Zmieniłeś tapetę i laptop się już nie włączył
@AvalonYuuna: Pragnę jedynie zauważyć iż partia KORWiN z Januszem Korwin Mikkem na czele uzyskała w wyborach do sejmu Rzeczpospolitej Polskiej wynik 4,76 co jest najwyższym wynikiem w historii partii prowadzonych przez JKM.
Z mojej strony tyle, kontynuujcie Linuksowo - Linuksową gównoburzę
Poza tym, co dystrybucja to filozofia. Ja uważam, że odpychanie usera od terminala jest wadą OS, nie zaletą
@zerozero7:
Powiedz to mojej osobie w 2004 roku, gdy musiałem kombinować z kilka godzin by obczaić i poprawnie zainstalować flasha (dowiązania robić z konsoli w odpowiednich folderach), czy aby skonfigurować poprawnie fstab w vim'ie, aby dodać parametry monitora w pliku konfiguracyjnym ustawień grafiki aby wyświetlał obraz w poprawnej rozdzielczości, gdzie napotkałem pełno niespełnionych
@zerozero7:
Zrozum, dla zieloniaka w linuksie to właśnie takie rzeczy są upierdliwe, bo trzeba posiadać już jakąś wiedzę aby cokolwiek zrobić.
A najlepsze jest jak człowiek napotka na problem w systemie, wtedy googluje problem, zero rozwiązań, pisze na forum dyskusyjnym a tam cisza...
Taka jest prawda o społeczności linuxa: ludzie cwani i
@bartdziur: jeszcze się nie spotkałam z takimi problemami, a na pewno taka ich kumulacja, mimo, że ciągle jadę na sterownikach otwartych na grafach AMD.
@AvalonYuuna:
ufff... kamień z serca mi spadł.. już bałem się, że napiszesz iż obrazy edytujesz w gimpie z poziomu konsoli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie twierdzę, ze konsola zła, ale dla nowego usera to coś nowego z czym nie miał kontaktu, nie zna żadnych komend itp. Sam po 10 latach znowu zainstalowałem sobie Linuxa