Aktywne Wpisy
Sleepypl +540
DJRuraWydechowa +217
Kolejny z tych debili Need For Speed Kraków, albo Illegal Night, który nie używa mózgu.
Nocny wypadek na Zabłociu, ameba umysłowa niby żyje, bo strażacy wyciągnęli go i został przetransportowany do szpitala, ale w sumie samochód jest tak #!$%@?, że szczerze mam wątpiwości, czy przeżyje. W najlepszym wypadku będzie kaleką do końca życia, tyle że już nie umysłowym, a fizycznym.
#krakow
Nocny wypadek na Zabłociu, ameba umysłowa niby żyje, bo strażacy wyciągnęli go i został przetransportowany do szpitala, ale w sumie samochód jest tak #!$%@?, że szczerze mam wątpiwości, czy przeżyje. W najlepszym wypadku będzie kaleką do końca życia, tyle że już nie umysłowym, a fizycznym.
#krakow
1. Masz kilkuletniego laptopa/stacjonarkę i chcesz postawić na darmowy POWTARZAM DARMOWY system zamiast szpiegującego Windowsa?
2. Nie jesteś pewien co wybrać, by dobrze zacząć przygodę z jąderkiem Linuxa?
3. Chcesz, by wszystko działało szybko i sprawnie?
4. Zależy Ci na tym, aby nowy system wyglądał podobnie do Windowsa?
4,75 Chcesz mieć szacun na dzielni i rwać laski przez podryw na Archa?
6. Nie pogardzisz dostępem do prawie każdego programu wydanego na jakąkolwiek dystrybucję?
7. Nie jesteś AMEBĄ UMYSŁOWĄ i masz IQ większe od swojego buta?
8. Nie pogardzisz możliwością prawie całkowitego dopasowania systemu pod siebie?
9. Lubisz zielony kolor i górę Kilimandżaro?
Jeśli spełniasz 0 i więcej punktów, to super się składa BUM BUM BUM. Mam tu dla Ciebie super dystrybucję opartą na legendarnym w linuksowym środowisku Archu Linuxie. Postrach Ubunciarzy, Mintowców i Debianowców. Fedora nawet ze swojej nory nie wychodzi.
Jest szybka jak Arch Linux, ma repozytorium z Arch Linuxa i ma świetny instalator, dzięki, któremu nawet małpka kapucynka z jednym okiem ją zainstaluje. Ale to nie wszystko, ma też świetny system aktualizacji sterowników i jąder. Nie bądź ofiarą - zainstaluj Manjaro!
Strona dystrybucji - ENG
Polska strona i forum
1. Czytników jest do wyboru do koloru - WYSTARCZY SOBIE JAKIŚ INNY ZAINSTALOWAĆ
2. Wystarczy pl lang pakiet zainstalować i ustawić słownik -.-
3. Mint to szajs.
@AvalonYuuna: nie po to chce sprawny system zeby go instalowac a potem szukać programów i doinstalowywac bo te ktore sa są z dupy
@AvalonYuuna: nie działało. Na xubuntu też raz tak miałem. Raz to działa i sprawdza błedy a raz nie. Mint ma libre i sprawdza błedy od startu
@AvalonYuuna: A to nie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mnie trochę zniechęca do tego Manjaro fakt, ze jest stosunkowo nową dystrybucją, i mam jakieś takie wrażenie, że to niszowa dystrybucja robiona przez wąską grupę ludzi... Gdyby nie mint to pewnie bym się pchał w Fedorę, bo za nią już trochę lat doświadczenia stoi.
@AvalonYuuna: I tu się mylisz ;)
ile gier z top 10 na tym zadziala?
http://www.metacritic.com/browse/games/score/metascore/year/pc/filtered?year_selected=2015
A czy przy Mincie nie macie konfliktów w nazewnictwie pakietów jak macie pomieszane repozytoria Ubuntu/Debiana z repozytoriami Minta?
Co jak co, ale duże czy "kanoniczne" dystrybucje jak Debian, (*)Ubuntu, Fedora, OpenSUSE mają też sporą bazę dodatkowych repozytoriów w której pakiety są podporządkowane tym podstawowym doinstalowanym repozytoriom.
@zerozero7: Dobrze nie uwzględniłam, miałam na myśli AUR. Owszem Manjaro ma swoje własne repo.
@sirpingus: nie zauwazyłem.