Wpis z mikrobloga

Wszyscy wiemy jak przez ostatnie kilka dnia zasrany spamem wszelakim został tag #spacex . Ja wiem, że mirko to też (a może i przede wszystkim) śmieszkowanie i heheszki, ale nosz k---a człowiekowi ręce opadają jak wraca z roboty, odpala wypok i widzi ten syf w powiadomieniach. 600+ wpisów z czego 450 to spam w stylu:

Musk r-------y

elo #spacex

spacex c--j

lecimy kurfffaaa

No i rzecz jasna ulubiony Zbyszek Stonoga.

Każdy kto obserwuje #spacex widział #c---------------a Proponuje zrobienie osobnego tagu na taki prawdziwy, rzeczowy, contentowy, gdzie mogłyby być zamieszczanie wpisy dot. konstrukcji rakiet, planów spacex oraz inne "nieheheszkowe" sprawy. Najlepiej, żeby nie zaczynał sie na "spacex". Jak tag będzie dobrze prowadzony to tak czy siak dość szybko przyciągnie obserwujących. Nie wiem co o tym sądzicie Mirki? Może jakieś inne pomysły? Chyba, że nie robimy nic.

Dodatkowo wołam osoby, które najbardziej cenie za wpisy pod #spacex (jakbym kogoś pominą to dowołajcie).

@Mamuts @MarekAntoniuszGajusz @Przemysl @krawat @Looz (chyba jeszcze ma bana o_O)

Moża dyskusja nabierze rozmachu. Z góry przepraszam za to, że dokładam cegiełkę do spamu #spacex , ale może wyjdzie nam to na dobre.

Dodam jescze #gorzkiezale #dziekujezauwage
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Przemysl: Z jednej strony tak, ale jeśli nie będzie się zaczynał na # spacex to nie będzie na tyle rozpowszechniony. Po drugie pomysł będzie tym lepszy jak wejdę kiedyś te tagi autorski. A trzecie argument to "czemu by nie spróbować?". Bądźmy jak #elonmusk, bądźmy innowacyjni ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Nedved: niestety spam jest problemem który nie wiadomo jak rozwiązać. Niby mają być moderowane tagi, ale kiedy - nikt tego nie wie. Wtedy jeden tag mógłby być niemoderowany (do heheszków i spamu) i jeden moderowany (do informacji, konkretów itd).

Na tą chwilę niestety podczas startów tag #spacex nie nadaje się do niczego. Jakiś czas temu na czas startów cofałem obserwowanie tagu, teraz nie obserwuję już wcale. Bo nie
  • Odpowiedz
@Nedved: Moim zdaniem nowy tag nie wypali. Masz rację z tym co się pod tym tagiem odjowisza to jest jakaś porażka. Nie mam nic do śmieszków typu ELON TO KRUL MARSA bo sam tak śmieszkuję ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale spamowanie typu wrzucanie 10 stonóg na sekundę i NIE WARTO BYŁO K---A to jakieś nieporozumienie. Tak samo pytanie 10 razy 10 LECI DZIŚ SPACEX? A PO
  • Odpowiedz