Wpis z mikrobloga

#polityka

Czy na głównej znalazło się jakiekolwiek znalezisko o wstępnej opinii Komisji Weneckiej i odpowiedź naszej Pani Premier, że stanowisko Komisji Weneckiej nie jest wiążące?
  • 37
  • Odpowiedz
@norbw74: @Prince_Prospero:

Dla naszego Rządu zapewne nie jest wiążąca ale jest wiążąca dla całej reszty Europy. A kto tym razem poleciał na skargę do tej Komisji Weneckiej? Kto to tak wywleka nasze sprawy poza nasze podwórko?
  • Odpowiedz
@Lipcow3: przeciez w dniu przyjazdu przestawicieli KW, ich szef mówiłjasno i wyraźnie, że są organem jedynie opiniotwórczym a nie organem umocowanym prawnie orzekającym wyroki....

także lekka beka z takiego trucia.
  • Odpowiedz
@plumkajacy_kalafior: Jeszcze mi powiedz, że nikt w Europie nie traktuje poważnie takiej instytucji jak Komisja Wenecka.

@norbw74: Czy wiesz co to sarkazm?

Z PiS jest tak, że jak jakaś opinia nie jest po ich myśli to mają to głęboko w d... i próbują tą opinię lekceważyć, jednak jak już jakaś instytucja wyda opinię po ich myśli (np. ostatnia opinia SN w sprawie ustawy .Nowoczesnej) to wtedy PiSowskie media napompowały temat
  • Odpowiedz
@plumkajacy_kalafior: Ale ja się z Tobą zgadzam, że Komisja Wenecka wydaje opinię, jednak chcę zauważyć, że opinie Komisji Weneckiej są wysoko cenione w Europie i żaden kraj nie odważył się jeszcze skwitować tego, tak jak zrobiła to nasza Pani Premier. Sami zwrócili się o tę opinię do organu zewnętrznego, niezależnego, nieupapranego w naszą politykę. Teraz zapewne przypną do tej całej opinii łatkę - że komisja jest niedoinformowana (tak jak cała KE
  • Odpowiedz
@norbw74: Jakieś zakłamanie u nich jest. Przecież każdy kto się zna w temacie twierdzi, że jest poważny kryzys, że Prezydent łamie konstytucję itd. jednak oni uważają, że problem został "rozwiązany". Tak jest w każdej sprawie. Dosłownie w każdej.
  • Odpowiedz
@norbw74: Zawaliło również media. Takiej propagandy to jeszcze nie widziałem ... Ostatnio w publicznej tv numerem jeden było 100 dni rządów. Nawet debatę z PBS zrobili z tej okazji. Całą publiczna tvp to teraz ostra tuba propagandowa - tak jak zresztą powiedział to Pan Terlicki. Wszystkie te zmiany kadrowe też prowadzą do zawalenia, nie ważne wykształcenie - tylko przynależność partyjna. Budżet też już ledwo spięty. Pamiętam jak PAD wchodząc pierwszego dnia
  • Odpowiedz
@plumkajacy_kalafior: Ale ja się z Tobą zgadzam, że Komisja Wenecka wydaje opinię, jednak chcę zauważyć, że opinie Komisji Weneckiej są wysoko cenione w Europie i żaden kraj nie odważył się jeszcze skwitować tego, tak jak zrobiła to nasza Pani Premier. Sami zwrócili się o tę opinię do organu zewnętrznego, niezależnego, nieupapranego w naszą politykę. Teraz zapewne przypną do tej całej opinii łatkę - że komisja jest niedoinformowana (tak jak cała KE
  • Odpowiedz
Zawaliło również media. Takiej propagandy to jeszcze nie widziałem

@Lipcow3: Do propagandy jak za czasów PO dużo im brakuje. Są też programy i goście w tvp gdzie ostro jadą po PiS. Dla mnie zmian na plus.

Budżet też już ledwo spięty.

Budżet było tworzony przez PO, z małymi korektami PiS. Jest dopiero luty a Ty twierdzisz, że się nie spina. Skąd takie założenie?
  • Odpowiedz