Aktywne Wpisy
Byłem na rozmowie o pracę teraz i wszystko fajnie, praca na jedną zmianę przy rozkręcaniu pojazdów na złomowisku, dojazd całkiem blisko bo w 40 minut rowerem dojadę. Na duży plus że umowa o pracę a nie zlecenia jak wszędzie w januszeksach xd
Dostałem taką umowę o pracę do podpisania, ale wydaje mi się dziwnie skontruowana, przecież kar jest tyle że jak raz zachleję to jeszcze będę musiał dopłacać pracodawcy xd
Nie pozwolili
Dostałem taką umowę o pracę do podpisania, ale wydaje mi się dziwnie skontruowana, przecież kar jest tyle że jak raz zachleję to jeszcze będę musiał dopłacać pracodawcy xd
Nie pozwolili
WielkiNos +372
Uważasz, że pies nie ma prawa atakować człowieka w mieście? Że dziecko ma prawo się czuć na ulicy bezpiecznie jak biega i macha rękami?
Okazuje się, że będąc psiarzem można mieć inne zdanie na temat tak oczywistych rzeczy.
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta
Okazuje się, że będąc psiarzem można mieć inne zdanie na temat tak oczywistych rzeczy.
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta
Hej, potrzebuję pomocy odnośnie moje sytuacji z dzisiaj. Mianowicie, dostałem dziś mandat za brak biletu. Okazało się że mój bilet miesięczny kupiony na początku lutego jest ważny dopiero od marca (sic). Jestem studentem więc suma 280 piechotą nie chodzi. Udałem się od razu do ZTM wyjaśnić sprawę. Kazali mi napisać odwołanie i nabić bilet od dnia dzisiejszego. Tak zrobiłem, bilet przebity, odwołanie napisane. I teraz mam pytanie, co dalej? Nie mogę tego mandatu odwołać jakoś na miejscu czy coś? Na owym mandacie napisane jest że w przypadku okazania ważnego dokumentu na przewóz [...] wezwanie do zapłaty ulega umorzeniu. Na bilecie liczy się również godzina czy tylko dzień? Mandat dostałem jakąś godzinę wcześniej niż nabiłem bilet i chciałbym wiedzieć czy w związku z tym mogę go anulować czy nie? Ktoś miał podobne przeżycia?
PS: Co się stanie gdy go nie zapłacę? Dorabiam sobie i mam b.niskie przychody, nie posiadam stałej pracy? Odciągną to ze podatku czy jak?
inna rzecz, że pracował na stałe. nie wiem jaki mają protokół na biednych studentów.
@piotrekmessi: tak, musimy wreszcie kupić solarisy-poduszkowce. Po raz setny powtórzę: kto normalny jeździ w godzinach szczytu autobusem podczas gdy obok jedzie tramwaj?
Swoją drogą, po części spóźnienia komunikacji miejskiej to wina samych pasażerów - wsiadanie na ostatnią chwilę itp. Dzisiaj byłam świadkiem jak w tramwaju linii 15 około 8.00 motorniczy musiał 5 razy drzwi zamykać, bo ciągle jakiś idiota stał w promieniu fotokomórki. I