Siema mirki z #cebuladeals, mam do was pewne #pytanie. Otóż chciałbym z różowym polecieć w okolicach majówki do swojej rodzicielki do UK (Liverpool/Manchester), ale niestety budżet bardzo mnie ogranicza. Gdzie najlepiej szukać tanich lotów? Jak to robić? Jeżeli planuję wylot i powrót w maju, to kiedy najlepiej szukać?
Chleb ciecierzycowy. W oryginalnym przepisie nazwany został superchlebem proteinowym, bez zboża i glutenu, ale chyba lepiej brzmi jednak chleb ciecierzycowy – jako, że przygotowany został jedynie z mąki z ciecierzycy (która zawiera jednak śladowe ilości glutenu), drożdży, jajek i ziaren. Bardzo prosty do przygotowania. Składniki wystarczy wymieszać łyżką, ciasto przelać do formy i od razu upiec. W smaku – no cóż… co prawda nie jest to chleb na zakwasie, ale
@Artrix: No jak z tych 5k jedna odpowie to będzie sukces, bo widzę póki co tylko #!$%@? mirków, że będą musieli wykonać o dwa obroty kółka myszki więcej.
@sanderus: Składniki: - 1 kg jabłek - cukier do dosłodzenia - woda - opcjonalnie: cynamon, cukier waniliowy
Sposób przygotowania:
Jabłka umyć, obrać ze skórki, wypestkować. Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeśli jabłka są kwaśne wymieszać je z cukrem. Na patelni lub w garnku rozgrzać odrobinę wody. Dodać jabłka, dusić około 20 minut. Doprawić szczyptą cynamonu i cukrem waniliowym. Gotowy dżem z jabłek przełożyć do wyparzonych słoików, pasteryzować 15
@sanderus: Musisz znaleźć tanie loty z miasta którego latasz do uk, na przykład z Gdańska do Belfastu najtaniej jest się dostać przez Dublin bo tam lata ryanair: P
@sanderus: taa...
Chleb ciecierzycowy. W oryginalnym przepisie nazwany został superchlebem proteinowym, bez zboża i glutenu, ale chyba lepiej brzmi jednak chleb ciecierzycowy – jako, że przygotowany został jedynie z mąki z ciecierzycy (która zawiera jednak śladowe ilości glutenu), drożdży, jajek i ziaren. Bardzo prosty do przygotowania. Składniki wystarczy wymieszać łyżką, ciasto przelać do formy i od razu upiec. W smaku – no cóż… co prawda nie jest to chleb na zakwasie, ale
- 1 kg jabłek
- cukier do dosłodzenia
- woda
- opcjonalnie: cynamon, cukier waniliowy
Sposób przygotowania:
Jabłka umyć, obrać ze skórki, wypestkować. Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeśli jabłka są kwaśne wymieszać je z cukrem. Na patelni lub w garnku rozgrzać odrobinę wody. Dodać jabłka, dusić około 20 minut. Doprawić szczyptą cynamonu i cukrem waniliowym. Gotowy dżem z jabłek przełożyć do wyparzonych słoików, pasteryzować 15
Poznań http://superlot.pl/najlepsze-promocje/from_POZ
Komentarz usunięty przez moderatora