Wpis z mikrobloga

@Metaamphetamine: Czytanie Wiedzmina zawsze się opłaca :) Co do gier, pierwsza część jest bardzo klimatyczna i ma wspaniałą muzykę. Kiedy czytałem Wiedzmina analizowałem wydarzenia przy muzyce z jedynki i to są bardzo dobre wspomnienia. Polecam!
@mBartek89: @Metaamphetamine:
Sezonu burz czytając chronologicznie nie zostawia się na koniec. Jedyna Poprawna kolejność wygląda tak:
1. Droga z której się nie wraca.
2. Ziarno prawdy.
3. Mniejsze zło.
4. Kraniec świata.
5. Ostatnie życzenie.
6. Sezon burz.
7. Kwestia ceny.
8. Wiedźmin.
9. Głos rozsądku.
10. Granica możliwości.
11. Okruch lodu.
12. Wieczny ogień.
13. Trochę poświecenia.
14. Miecz przeznaczenia.
15. Coś więcej.
16. Krew elfów.
17. Czas pogardy.
@Metaamphetamine: moim zdaniem warto dla historii i nawiązań. Jedynym problemem może być to, że mechanika gry się znacznie zestarzała i w pierwszym kontakcie może być ciężka do zniesienia, przynajmniej ja tak miałem gdy postanowiłem jeszcze raz przejść dwie pierwsze części przed premierą trójki. Jednak po kilku godzinach gry udało mi się do niej przyzwyczaić i przejść ponownie z przyjemnością.
@stassma:
Jedyna poprawna kolejność to a) chronologiczna względem napisania, b) uwzględniająca #!$%@? #!$%@? i totalnie niespójnego z całą resztą cyklu Sezonu Burz. Sugerowanie by zmieniać jeszcze kolejność opowiadań to jakiś absurd.

alternatywne zakończenie sagi

Weź nie #!$%@?. Zakończenie sagi jest jedno. Zacytuję wiki

Choć „Coś się kończy, coś się zaczyna” dotyczy Geralta z Rivii, nie jest jednak związane z sagą o Wiedźminie, wbrew nocie zamieszczonej przez wydawcę nie jest również alternatywnym
1. Ostatnie życzenie

2. Miecz przeznaczenia

3. Krew elfów

4. Czas pogardy

5. Chrzest ognia

6. Wieża jaskółki

7. Pani jeziora

I na koniec, nieobowiązkowo bo sporo słabsze niż starsze części:

8. Sezon burz

Taktycznie