Wpis z mikrobloga

Siostra zapomniała KOD zabezpieczającego do odblokowania iphone.
Teraz pytanie, jak zresetować?

Niby jest na ich stronie napisane, że są 3 sposoby, z czego ja mogę zrobić 1, gdyż nie mam iTunes.

Na innym urządzeniu przejdź na stronę icloud.com/find.

Po wyświetleniu monitu zaloguj się przy użyciu konta Apple ID.
Kliknij opcję Wszystkie urządzenia u góry okna przeglądarki.
Wybierz urządzenie, które chcesz wymazać.
Kliknij opcję Wymaż [nazwa urządzenia], aby wymazać urządzenie i jego kod.
Następnie możesz odtworzyć urządzenie z archiwum albo skonfigurować je jako nowe.

Tylko jak wchodze z komputera na strone, wszystko ok, loguje się, ale telefon nie łączy się z komputerem, bo przecież jak, jak niema możliwości włączenia WIFI...

Z samsunga nie mam możliwości zalogowania się na tą strone.

Trzeba włączać wifi w ihpone czy on sam łapie, jeśli chcemu coś zrobić?

Jeśli urządzenie nie jest połączone z siecią Wi-Fi lub komórkową, nie możesz go wymazać za pomocą usługi Znajdź mój iPhone.

Tak piszę, to co, musze mieć włączoną sieć wifi na iphone na którego nie mogę wejść...

#iphone #pomoc #telefon #kodzabezpieczajacy
  • 13
@prawdziwek: Tylko, że zalogowanie się na strone icloud.com/find nie działa z panelu samsunga. Wychodzi na to, że muszę mieć drugiego iphone, chociaż przez przeglądarke komputerową się włącza strona, to ni ci z tego, bo nie posiada WIFI ;d
@Selcouth: wchodzisz na icloud.com przez kompa, klikasz znajdź. i nie masz się łączyć z komputerem, tylko komp i iphone mają mieć po prostu włączony internet... zadne wifi nie potrzebne jesli działał net bez wifi w iphonie
@Selcouth: masz internet w komputerze? Masz, bo mówisz że wchodzisz na stronę.
Masz internet w telefonie? Jak masz, to strona zadziała. komputer nie łączy się z telefonem bezpośrednio (jak itunes), tylko przez chmurę apple (icloud) jak sama nazwa wskazuje.

co się dzieje jak klikasz we "wszystkie urządzenia"? prawdopodobnie masz tez wyłączony find my iphone na telefonie, czyli porażka totalna na całej lini.
@prawdziwek: Pozostaje połączenie przez itunes. Pobrałem na komputer. Włączyłem przez nacisnięcie tych przycisków (power i OK) i niby wyskoczylo mi w telefonie, że USB i ikonka itunes. Tylko w komputerze nic się nie dzieje, tak jakby go nie widziało..