Aktywne Wpisy

mickpl +96
Mireczki, oglądam sobie dokument o Korei Północnej i mówią, że jakiś deweloper w Polsce zatrudnia do budowy niewolników z Korei XD Ktoś rozpoznaje co to za inwestycja z kadru? Tak mnie ciekawi który to taki przedsiębiorczy.
https://youtu.be/hhYJcOIuVGA?t=1036
#nieruchomosci #koreapolnocna
https://youtu.be/hhYJcOIuVGA?t=1036
#nieruchomosci #koreapolnocna
źródło: korea
Pobierz

Graner +43

Nie za bardzo jestem into LotV ze względu na studia, ale mógłby mi ktoś w dwóch zdaniach nakreślić co się odjaniepawliło w związku z IEMem w Katowicach? Oficjalna nazwa to IEM Season X - World Championship.
Przyzwyczajony jestem do tego, że World Championship oznacza 15 koreańczyków i jeden kelner, taki Naniwa, do odstrzalu na 3:0 w ro16, a tu za liquipedią - nikogo z korei nie ma?! Przy 3 zawodnikach są koreańskie flagi ale są to zawodnicy z poza - koreańskich teamów.
O co chodzi?
A już miałem się do Katowic wybrać... No ale jaki to ma sens?
Czy ktoś ogląda boks w wadze piórkowej? Czy ktoś ogląda mecze piłki nożnej kobiet? Czy ktoś ogląda paraolimpiadę?
Taki Happy z Rosji to jedynie mecha potrafi grać. Po co coś takiego zapraszać na World Championship? To jest trzecia liga zawodników.
Co ten blizzard to ja nawet nie... Potem szok i niedowierzanie gdy w statystykach okazuję się
Choć nie powiem fajnie było rok temu dotykać Flasha i TaeJę
Jestem zszokowany zmianą poziomu, prestiżu turnieju - z zawodników takich jak Maru, Zest, Life na zawodników pokroju Happiego (którego nota bene kilkukrotnie pokonałem na ladderze).
Od kibicowania Polakom czy innym swojskim zawodnikom mieliśmy WCSy porozrzucane po całej Europie (w tym Polsce - wrzesień 2015 w Krakowie gdzie byłem) natomiast w Katowicach był naprawdę bardzo prestiżowy turniej ze światowej klasy zawodnikami. Wyżej wspomniani Maru, Zest, Life, czy rok wcześniej chociażby
No ja to odbieram w ten sposób, jakby do tej pory w Polsce co roku grali zawodnicy NBA, aż tu nagle od tego roku NBA wraca do stanów, my za to dostajemy mistrzostwa europy.
No niby fajnie, będą Polacy, będzie można dopingować, no ale to jednak 'trochę' nie to samo
Tak szczerze mówiąc to jasne, fajnie się ogląda te wszystkie mecze Polaków w WCS-ach itd, ale nie jaram się z innymi foreignerami (nie licząc kilku)
Z drugiej strony GSL/SSL i inne są jeszcze lepsze :D