Wpis z mikrobloga

@Remasky: moderator na /bitcoin tzw Theymos uważa że wszystkie poza Bitcoin Core to altcoiny i kasuje o tym jakiekolwiek informacje, banuje wszystkich którzy wspomną o instnieniu innych wersji niż Core

no i jeśli dojdzie do hardforka np Bitcoin Classic - czyli między innymi blok 2MB, to oficjalnie z logiką Theymosa bitcoin przestanie istnieć i zmieni się w altcoina xD
  • Odpowiedz
@FLAC: @McGravier: zgadzam się z tą cenzuzą i nie bronię Theymosa ale dlaczego cały świat musi akurat pisać tam? Jest tysiące innych miejsc. Może to jest tylko sposób na spam? Jak można utrzymać porządek jeżeli wszyscy nagle chcą pisać na r/bitcoin?
  • Odpowiedz
@FLAC: @McGravier: dam Wam analogię bo bebechy wywracają mi się, ja mam w dupie Core, Classika jak i resztę gdyż wiem, że wolnego rynku nie da się manipulować, tak czy tak wygra wolny rynek! Załóżmy, że chcę czytać tam tylko o tym po planuje Core ale nie mogę bo muszę czytać wszystko inne, dlaczego mam być do tego zmuszany?
Ale tu moja analogia: Nie mam nic do homoseksualistów
  • Odpowiedz
Problem polega na tym, że ten sub ma nazwę do której kierują się nowi, nieświadomi użytkownicy - i to przede wszystkim wobec nich skierowana jest cenzura

@McGravier: uwierz, że to nie problem. Tobie wydaje się tylko, że to jest problem. Przecież Twoje wytłumaczenie nie ma sensu. Nie nowi będą decydować o kierunku rozwoju bitcoina.
Albo znów analogia. Na początku jako nowy czytałem bitcoin.pl ale teraz uniakam tego serwisu gdzyż jako
  • Odpowiedz
@pawlo74: Generalnie masz rację - /r/bitcoin zostaje powoli opuszczane: /r/btc ma już pod względem liczby zalogowanych połowę rozmiaru starego suba i wciąż rośnie. Ale to nie zmienia faktu, że theymos to pieprzony szkodnik, prawdopodobnie bierze za to kasę
  • Odpowiedz
@McGravier: i tu już dochodzi do głosu kwestia zaufania i paradoksu, o którym wcześniej wspominaliśmy. W świecie gdzie nikomu nie można ufać, komuś trzeba. Nie ufam Theymosowi ale z tego względu, że Theymos postawił się za Core nie znaczy, że Core jest sprzedajny. Taki np. deweloper jak Adam Back on wie o co chodzi z tym bitcoinem i tacy ludzie nie dadzą się sprzedać mimo iż pracują za pieniądze.
  • Odpowiedz
Taki np. deweloper jak Adam Back on wie o co chodzi z tym bitcoinem i tacy ludzie nie dadzą się sprzedać mimo iż pracują za pieniądze.

@pawlo74: Skąd wiesz?
  • Odpowiedz
@yoyo: śledzę go na Twiterze ale to nie jest główne źródło, na którym opieram swoją opinię. Głównym źródłem jest to co mówią o nim ludzie, którym ufam w społeczności.
  • Odpowiedz