Wpis z mikrobloga

@Kamson_San:

EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY


Żarty, żartami, ale polecam na początek:

1) Obejrzyj całą playlistę kopyra:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLJVfE77NnRt4TKPPFPwvwJwTD7p7S4Fa9

2) Sugeruję przynajmniej pierwszą warkę zrobić z ekstraktów, chyba, że wolisz iść na całość i od razu robić ze słodów, jednak pierwsza warka to zawsze ogromna lekcja i na pewno będziesz miał bardzo dużo przemysleń po niej.

3) Dwa fermentory (jeden
@Kamson_San: nie oglądaj kopyra, albo nie traktuj jego porad jako wyroczni, nie ufaj instrukcjom ze sklepów.
- fermentuj w dolnych granicach temperatur pracy drożdży lub nawet poniżej (w wiadrze jest cieplej o kilka stopni niż na zewnątrz),
- drożdże zadawaj w takiej temperaturze w jakiej chcesz prowadzić fermentację,
- fermentacja kończy się jak poziom cukru przestanie spadać,
- nie mierz codziennie Blg, nie zaglądaj do wiadra,
- jak już zlejesz brzeczkę