Wpis z mikrobloga

@tusk: a w portfelu zawsze obok karty kredytowej nosmy zapisany pin, w ten sposob nie bedziemy musieli martwic sie o to, ze go zapomnimy!

@exdami: najlepiej zapisać 4 losowe cyfry w 4 rogach karty - akurat żeby złodziej kombinował i zablokował kartę :)
  • Odpowiedz
żona kolegi z pracy tak zrobiła, biedny dwa dni siedział i obserwował swój dom online - ustawił kamerkę na wprost drzwi i jakis wazon czy cos obok zeby sie rozbił wchodząc nieuważnie, gdyby ten akurat był zajęty praca i przegapili moment włamu
  • Odpowiedz
@tusk: jest banalne rozwiązanie - napisać adres kogoś z rodziny/znajomego/pracy. 99% uczciwych odniesie, a 1% nieuczciwych i tak nie otworzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tusk: gdy byłem mały i w końcu sam pozwoliłem sobie pod nieobecnosc rodziców wyjść z domu dumni napisałem na małej kartce a4 cyt. "Mamo drzwi zamknąłem, kluczyki są w bucie na dole, jestem u cioci". Do dzisiaj śmieją się ze super informacja dla złodzieja a drzwi i tak zostawiłem otwarte ;) .A na kartce takie błędy ze nie potrafię już tego napisać w ten sam sposób ;)
  • Odpowiedz