Wpis z mikrobloga

@PoProstuMichal: Jak oplacasz holenderskie i masz wykupione miedzynarodowe, tzn. ze nie jestes Holendrem to nie musisz. Moga wymagac przeslania dokumentu. Ja mialem cos takiego w mailu, jak sie ubezpieczalem.

Buitenlandse nationaliteit
Omdat u heeft aangegeven dat u niet de Nederlandse nationaliteit heeft zal Anderzorg u nog vragen om een kopie van uw paspoort of verblijfsdocument op te sturen.
@PoProstuMichal: jak masz ubezpieczenie grupowe z uitzenbiura to dosc czesto zdaza sie, ze ono nie obejmuje leczenia za granica. Popros o polise albo dokladna informacje. Na pewno masz karte ubezpieczeniowa wiec zawsze mozesz sam sie skontaktowac z ubezpieczalnia
@PoProstuMichal: Musisz poprosić swojego ubezpieczyciela o kartę European Health Insurance Card (o ile nie wydają takiej karty domyślnie). Karta wydawana jest darmowo w ramach ubezpieczenia.
Przykład - na początku byłem ubezpieczony w ZilverenKruis i musiałem do nich zadzwonić i poprosić o EHIC. W ciągu 5 dni roboczych już była w skrzynce. Teraz jestem w Avero i pierwsza wydana karta od razu była EHIC. Nie potrzebne Ci żadne inne, prywatne ubezpieczenie, czy
Pobierz mathiu-ban - @PoProstuMichal: Musisz poprosić swojego ubezpieczyciela o kartę Europea...
źródło: comment_VCoLFredeM5y3vzJuCayhpGnHL7aBq6x.jpg