Wpis z mikrobloga

Do niedawna miałem iPhone'a 5. Z racji tego ze już trochę czasu go mam to wykorzystujac dobra ofertę w playu wzialem nowy telefon. Czytając między innymi na wypoku jakie to Apple zle skusiłem sie na coś z Androidem. No i wybrałem. I nie polecam 2/10. Telefon nowy w sklepie kosztuje lekko ponad 2000 zl a po miesiącu widać już jaka prawda jest z tym zasranym androidem. Czemu przeszczepy polecacie ludziom androida? To największy syf jaki istnieje. Nie jestem żadnym fanboyem ale naprawdę ten stary telefon od Apple działa tak samo jak ten nowy :/ Jedyna różnica zauważalna to aparat. Serdeczny środkowy palec #bojowkaandroid
#android #apple
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EdzioMarian: bo prawda jest taka, że najczęściej krytykują #apple:
1. uber geeki co wgrywają mody, dłubią i grzebią i ahh jaki to otwarta platforma, co prawda wejście w dialer trochę muli a bluetooth nie działa, ale będzie dobrze przy następnym nightly...
2. użytkownicy, którzy nie korzystali, bądź tylko widzieli u znajomych, bądź czytali gdzieś w Internecie jakie to Apple jest złe, bo "płacisz za wszystko" (hehe jakby
  • Odpowiedz
@gerard-kowalski: mysle ze ludzie uzywajacy andka powinni pouzywac iphona prze tydzien-dwa zeby miec porownanie czy wiedziec o czym sie wypowiadaja i dlaczego wlasciciele iphonow tak pozytywnie sie o nich wypowiadaja. Ale co ja tam wiem...
  • Odpowiedz
@dob3k: iPhone 5 któregoś. Cały system jest upośledzony. Jakiś gość uznał kiedyś że coś mu pasuje i tak zrobił system. Dla mnie to jest kompletnie nie ergonomiczne i się tylko w------m. Pominę to, że dopiero teraz zaczyna wprowadzać banalne sprawy jak włączenie wifi z paska na górze, bo do tej pory ktoś uznał, że włączenie wifi przez 5 podmenu jest spoko i nic więcej nie trzeba.
  • Odpowiedz
  • 0
@gerard-kowalski: jak masz ochotę to non stop zmieniać to spoko, może i Ci się przyda :D ale ja mam przez cały dzień włączone wifi, bt i lte. Nie wyłączam tego bo szkoda czasu :)
  • Odpowiedz
@dob3k: np po to żeby potem nie płakać w komentarzach na mikro że coś muli. Albo że pieniądze z konta same znikają.
Ot dlatego. Sam używałem Iphone 3GS swego czasu i też nie instalowałęm c--j wie czego z nieznanych zródeł (chodz miałem Jailbreak. Tyle z mojej strony
  • Odpowiedz
@dob3k:

Pominę to, że dopiero teraz
Pomin bo Twoje "dopiero teraz" bylo 3 lata temu.
Zabawne bo andek dopiero teraz odchodzi od idiotycznego rozwiazania "szuflady listy aplikacji" i wzorem ios zaczyna miec wszystkie apki na pulpicie od
  • Odpowiedz
@Kurajmo:

np po to żeby potem nie płakać w komentarzach na mikro że coś muli. Albo że pieniądze z konta same znikają.

No i tu wlasnie dochodzimy do kolejnej roznicy. Na ios nie musisz uwazac bo ktos sprawdza te apki ze sklepu a i tak kazda jest sandboxowana. Dlatego JB jest durnym pomyslem bo wylacza sandboxowanie.
  • Odpowiedz
@gerard-kowalski:
Xiaomi MIUI i Huawei Emotion UI natywnie, a coraz wiecej luncherow robi ta robote dla wszystkich ukrywajac AppDrawer.

A co do wifi/bt... Mam włączone wszystko cały czas i jakoś nie widzę problemu.

No to po co Ci po ręką przycisk do ich wylaczania? xD #samozaoranie
EDIT: jeszcze oneplus one i Meizu sa pozbawione app drawer
  • Odpowiedz
  • 0
@dob3k: no ale jak może? czyli że tel wykonuje polecenia za Ciebie? klikasz i natychmiast dziala/reaguje/pojawia się. zdefiniuj mi proszę, co może być szybciej.
  • Odpowiedz
  • 0
@dob3k: nie wiem k---a status społeczny. Gdybym przesiadał się z samsunga s3/4 to faktycznie klnąłbym na androida, ale android to nie tylko samsung. Jeszcze raz napiszę - HTC one m8.
  • Odpowiedz
@jonzi:

nie wiem k---a status społeczny

Niby tak ale jakosc ci co przechodza z WP o braku lagow i szybkosci i stabilnosci wiekszej tak nie gadaja. Wiec cos sie kupy d--y nie trzyma.
Pomijam juz ze nowe flagowe andki kosztuja porownywalne pieniadze do iphonow.
Ty piszesz HTC m8, inny napisze tylko nexus, a jeszcze inny o jakis chinskich wynalazkach bedzie prawil ze sa naj naj naj. Tylko to bardziej kwestia
  • Odpowiedz
@dob3k: No widzisz, czyli jest sporo urządzeń które radzą sobie z andkiem. Pamiętaj też, że użytkowników andka jest znacznie więcej niż użytkowników WP, co daje większą ilość przesiadających się. To co piszesz to spaczony obraz androida przez c-----e urządzenia samsunga.
  • Odpowiedz