Wpis z mikrobloga

  • 1
@aleocotuchodzi: najpierw dużo poczytaj a potem rób. Filmiki kopyra baaardzo mi pomogły. W poniedziałek zrobiłem pierwszą warkę ze słodów.


Trzymam kciuki.

Przy okazji spytam kiedy zrobić pierwszy test blg
  • Odpowiedz
@WapniakZJury: obawiam się, że się zrażę do smaku po takich ekstraktach
@Lrrr: pale ale właśnie planowałem wziąć :)
@Nebayh: nie miałem na mysli czasu w trakcie warzenia, najpierw solidne przygotowanie teoretyczne a potem sam proces :D czyli jesli plyta zla to wtedy jakis palnik gazowy trzeba kombinowac?
@kretu: czemu ta rurka byłaby szkodliwa? to jeśli bez rurki, to co zamaist? i co jest w
  • Odpowiedz
  • 0
@Nebayh:
@Lrrr: Zaglądanie do fermentora nie powinno zaszkodzić? Jest dość wysoka piana ale tak jak pisałem, wstawione na burzliwą w poniedziałek wieczorem.
  • Odpowiedz
@Nebayh: Zapytałem tylko co uważasz za lepsze w droższym zestawie a już się wywyższam i wiem lepiej od wszystkich i się d-------m... spoko :D
Widzę że jesteś typem osoby która musi mieć rację. Zabraniasz mi używać argumentów doświadczenia mojego i znajomych (bo nie wnosi to nic do dyskusji sic!) więc nie mam zamiaru się kłócić. Masz rację rurka jest niezbędna a termometr cieczowy jest najzajebistszy z termometrów.
  • Odpowiedz