Wpis z mikrobloga

@Leonowicz: W sensie SLD? ZL jeszcze formalnie istnieje? Były jakieś sygnały, że chcą nadal działać pod koalicyjnym szyldem?

SLD przypomina sobie o związkach partnerskich doraźnie, od czasu do czasu. Im na tym nie zależy.
  • Odpowiedz
@GangrenaM: ej, ale jak to? A te grafiki gdzie mówią, że są za?

edit: Trochę ludzie ich jadą na TT, ale nie słusznie też, bo skoro konsultują to nie ma bata, że w końcu nie zgłoszą. Chyba aż tak głupi nie są? Jedyna droga do umacniania się to pozostanie w tej liberalnej opozycji i granie na spełnianiu liberalnych obietnic których PO nie dowiozła.
  • Odpowiedz
@GangrenaM:
no nie, ten tekst jest strasznie głupi. Razem rzadko mówi o kwestiach pozagospodarczych, ale dla mnie zawsze jasna była ich postawa względem praw lgbt i nigdy się z nią nie kryli. Ja np. dzięki temu, że zobaczyłem, że wśród kierownictwa jest Szprota.
  • Odpowiedz
@GangrenaM: Zjednoczona Lewica, która zdaje się już nie istnieć, wyprodukowała na ten temat tyle:

Ustawa o związkach partnerskich.

Ustawa obejmująca pary heteroseksualne i homoseksualne. Zadaniem państwa jest tworzenie warunków i powoływanie takich instytucji, które ułatwiają obywatelom realizację ich pragnień i aspiracji. Związki partnerskie są legalne w większości państw UE, w naszej części Europy zalegalizowane zostały już w Czechach, Estonii, Chorwacji i Słowenii.

Sojusz Lewicy Demokratycznej w 228 stronicowym programie
  • Odpowiedz