Wpis z mikrobloga

#csgo #komputery #gry #sprzetkomputerowy

Mireczki posiadam laptopa lenovo y580 i-7 16gb ram, gtx 660m-2GB FHD
I do tej pory było wszystko git,
ale zauważyłem, że teraz laptop się grzeje ( w sumie od nowości nie wymieniałem mu pasty..)
dodam, że czyściłem go, lecz nie za dużo to dało, gdyż wiatrak dalej szumi strasznie...
Co do samej gry, to czasami jest 150-200 fps, a nagle spada do 70..
Co polecacie zrobić ?
Tutaj log:
linkkk
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@3330235: teraz już powinno być dobrze, bo jak miałeś ustawioną maksymalną moc na 100% to działał na pełnej k----e i już miał za wysokie temp więc się ścinał, a teraz ci będzie blokować na ok. 2,5GHz przy pełnym zapotrzebowaniu i będzie okej
  • Odpowiedz
a jeszcze powiedz mi, czy polecasz wymienić całe chłodzenie w laptopie, czy tylko wymienić paste? bo strasznie mi huczy laptop od niedawna..
  • Odpowiedz
@3330235: już jest lepiej bo jest poniżej maksimum, nie bawiłem się w wymianę chłodzenia w lapku, pastę też mam tą samą od nowości, może po prostu zainwestuj w podkładkę chłodzącą skoro na nim grasz?
  • Odpowiedz
@3330235: Najważniejsze pytanie- jak czyściłeś? Bo jak tylko dmuchaniem sprężonym powietrzem w wentylator to po roku-dwóch i tak masz syf w środku, albo oddaj do serwisu na 2-3 dni żeby Ci przeczyścili środek albo sam to zrób z kimś doświadczonym żeby Ci pokazał jak.
  • Odpowiedz
@Kazak77: te lenovo są pod względem temperatur strasznie masakryczne. Sam mam y510p i to najmocniejszą wersję z i7 i SLI, i temperatury podczas wymagających gierek 90+
  • Odpowiedz
@3330235: Panie, takie temp to już sporo za dużo i będzie Ci spadała wydajność. Nie słuchaj tego Janusza wyżej co mówi, że się pasty nie zmienia tylko kup porządną np. Gelid GC-Extreme i ją wymień. A wentylator Ci "szumi" bo pewnie włącza się na najwyższe obroty przy takich temperaturach na procku.
  • Odpowiedz