Rząd tego kraju przeznaczył 20 mln złotych na PRYWATNĄ uczelnię Rydzyka. ŻADNE sprawdzane przeze mnie "prawackie" media (sprawdzałem frondę, wSieci, Do Rzeczy, wpolityce, niezależna) nie pisnęły póki co o tym ani słówka. Do informacji: pieniądze te będą pochodzić z budżetu na rozwój kultury i teatrów (po 10 mln zł). Ten rząd niczym się nie różni od złodziei, którzy rządzili przez poprzednie lata. Jak naiwnym trzeba być człowiekiem, żeby wierzyć w #dobrazmiana. Jak naiwnym gamoniem trzeba być, żeby wierzyć w "niezależność" wspomnianych mediów. Leczcie się ludzie. Dajecie się omamić Jarkowi i pajacowi Rydzykowi, który pociąga sznurkami w tej śmiesznej partii z ukrycia od wielu lat.
@KrzysztofKrawczyk: No rzeczywiscie, bo nigdy wczesniej prywatne instytucje nie dostawaly dotowania z budzetu. To, ze nie zgadzasz sie z pogladami jakie dominuja w tej uczelni to nie znaczy, ze nie moze byc wsparta jak inne. Nie jestes jedynym platnikiem w budzecie.
@mistrz_tekkena: to jest prywatna uczelnia człowieku. Jestem za dotowaniem publicznych uczelni, ale nie prywatnych. To jest prywatny biznes i niech radzą sobie sami. Jak mają za mało kasy to niech podniosą czesne albo przemyślą wydatki, a nie doją państwowy budżet przeznaczony na kulturę.
@wielooczek: jakies argumenty czy tylko zgodnie z moda na wykopie hejt na pis? @KrzysztofKrawczyk: ogolnie sie zgadzam, ale argument z dupy. Gdybys cokolwiek wiedzial o temacie to po 89 roku zawsze sa i byly dotowane prywatne instytucje kulturalne i edukacyjne. Czemu nie uniwersytet rydzyka?
@KrzysztofKrawczyk: Już dostali przekaz dnia. PO "dotowała" GW, itp. Pod pojęciem "dotowała" chodzi pisowskim trollom o umieszczane w mediach o największym nakładzie/zasięgu ogłoszeń urzędowych, itp.
@jacekKobr: ja nie mówię, że za PO było super, bo nie było. Mówię, że teraz nie jest super wbrew temu, co propaganda PiSu nam mówi. Nie podoba mi się dotowanie prywatnych uczelni i tyle. Nieważne czy jest katolicka, czy nie i "mohery" nie mają tu nic do rzeczy. Ja nikomu nie bronię słuchać Radia Maryja i wpłacać darowizny z prywatnych pieniędzy.
@mistrz_tekkena: pewnie, że tak, zwłaszcza jeśli chodzi o prywatne uczelnie, które produkują magistrów w ilościach masowych i ranga magistra dziś jest praktycznie zerowa przez to, bo każdy kretyn znajdzie uczelnie, którą da radę skończyć. W kwestii instytucji kulturalnych to sprawa jest do przemyślenia, bo jeśli obcięcie całkowite dotacji miałoby spowodować zamknięcie zdecydowanej większości z nich, to też nie jest dobre, bo jednak jakiś wkład w kulturę te instytucje mają i
Z bycia dzieckiem już dawno wyrosłem. Myślę, że nie warto oceniać wieku ludzi na podstawie postów na stronie ze śmiesznymi obrazkami, bo można się mocno pomylić.
A jakiego języka używają np. posłanka Pawłowicz czy Jarosław Kaczyński mówiąc o "gorszym sorcie"
Idiotom cieszącym się z potencjalnej wygranej Trumpa przypominam, że Trump chce wyprowadzić USA z NATO. Więc zastanówcie się 3 razy zanim coś głupiego napiszecie znowu. #usa #trump #wybory #swiat
#!$%@? czasy że dochodzi do zamachu na prezydenta USA i pierwsze co to ludzie myślą że to USTAWKA xd troche to świadczy o głupocie ale też pokazuje jak ten oszukańczy swiat sprawia że ludzie już w nic nie wierzą #usa #trump
#rydzyk #bekazpisu #pis #bekazprawakow chociaż nie wiem czy pis to prawaki #polityka
@KrzysztofKrawczyk: ogolnie sie zgadzam, ale argument z dupy. Gdybys cokolwiek wiedzial o temacie to po 89 roku zawsze sa i byly dotowane prywatne instytucje kulturalne i edukacyjne. Czemu nie uniwersytet rydzyka?
nawet troche smiechlem z was.
@KrzysztofKrawczyk: Już dostali przekaz dnia. PO "dotowała" GW, itp. Pod pojęciem "dotowała" chodzi pisowskim trollom o umieszczane w mediach o największym nakładzie/zasięgu ogłoszeń urzędowych, itp.
@mistrz_tekkena
Z bycia dzieckiem już dawno wyrosłem. Myślę, że nie warto oceniać wieku ludzi na podstawie postów na stronie ze śmiesznymi obrazkami, bo można się mocno pomylić.
A jakiego języka używają np. posłanka Pawłowicz czy Jarosław Kaczyński mówiąc o "gorszym sorcie"
źródło: comment_Xnb37cixUmqFpSEK6Rz550tN2k5dWGI3.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
http://www.wykop.pl/wpis/16328769/a-jednak-mozna-sie-rozejsc-dobrazmiana/56086845/
źródło: comment_k7ll9APWKjx6LZkQmKxQwcEf58j0ueS4.jpg
Pobierz