Wpis z mikrobloga

@SScherzo: no coś w tym jest

@mezon: ma męża, choć wiadomo: nie ma wagonu, którego nie można odczepić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Blaskun: no trochę przegięli z tym toffi. Dla fanów brownie, mogę tam polecić tez fajne okrągłe cistka "coockies" czekoladowe na wagę. Też mega słodkie, ale to taka czekolada z czekoladą, z duża ilością masła i tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°
@papiez_: czy ja wiem, ceny porównywalne do innych kawiarni. w takiej Costa Coffee za kawałek ciasta wychodzi podobnie, a jednak nie są jakieś wow. jeśli porównamy do cukierni, to fakt - są tańsze, bo kawałek ciasta masz za 2,50 na przykład, a nie za kilkanaście złotych.
@SScherzo: imo mają kosmiczne ceny, jakby robili wszystko od podstaw a Sowa to synonim obrzydliwych półproduktów, wszystko w proszku, to już nie są cukiernicy tylko chemicy. plus w każdym cieście smakiem dominującym jest... cukier. jakbym jadł go łyżką. a to wszystko za bagatela 5 dych za kilogram.
@SScherzo: znam osoby które tam pracowały i mam w rodzinie ludzi z gastro. w tortach weselnych od nich nic nie zmienisz na tydzień przed datą odbioru, bo... jest już zrobiony. autentyk. zresztą jak wyobrażasz sobie masową produkcję w sieciówkach? gotowe mixy i jajka w proszku. tak wygląda rzeczywistość ( ͡° ͜ʖ ͡°)