Wpis z mikrobloga

@husky83: programu nie znam, ale obejść problem możesz tworząc jeden plik PDF i go puścić do druku.

Polecam program PDFill Tools (darmowy i bez watermarków). Prosty w obsłudze, czasem w ten sposób takie rzeczy robię.
@cholera_jasna: Myślałem o tym (sam generuję te PDF'y, więc odbyłoby sie bez dodatkowych programów), ale właśnie chcą mieć (ci, dla których to robię) każdy plik osobno, ale żeby się łatwo drukowało... Dlatego kombinuję, czy są do tego jakieś programy :)
@husky83: a to nie do jednorazowego wydruku tylko na potem ? Myślałem, że masz to raz wydrukować (a kopie PDF im wysłać).
Moim zdaniem to jest najprostsze rozwiązanie - na potrzeby wydruków częściowych niech wybierają z listy pliki do PDF tymczasowego i tyle... Nie ma co się spuszczac.
@syn_admina: Nie tak szybko :)
Są 'tylko' dwa duże problemy:
1. Sortowanie (nie lecą do drukarki zgodnie z sortowaniem na ekranie)
2. Ilość plików - max 15 plików można tak wydrukować, powyżej 15 plików nie ma opcji drukuj (podobno można w rejestrze zmienić, ale i tak punkt 1 przeszkadza)...

@cholera_jasna: Niby do jednorazowego wydruku.. Chyba że wygeneruję jeden zbiorczy + każdy osobno... Ale znowu pół dnia generowania.. masakra :)
@husky83: pół dnia ? komputer Ci to zablokuje ?
Jak inne rzeczy musisz robić, to może ustaw wtedy tak, żeby PDFill miał swoj wydzielony rdzeń do roboty a programy, których potem będziesz "w trakcie" używał - czasowo wyłącz im ten rdzeń.
Ja tak w pracy czasem musiałem ustawiać dla takich procesów w tle coś robiących, trochę pomagało.