Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +184
Idzie #rozdajo z okazji #blackfriday – dla zwycięzcy karta podarunkowa Allegro o wartości 50 zł (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
Zaczyna się jeden z najbardziej dzikich okresów w roku. Ja mam już listę ewentualnych zakupów wraz z odnotowanymi cenami sprzed kilku miesięcy, żeby nie dać się korpo-januszom, ale jestem ciekawy Waszego podejścia, dlatego…
…żeby wziąć udział w rozdajo:
• dajcie plusika,
• napiszcie w komentarzu, na zakup
Zaczyna się jeden z najbardziej dzikich okresów w roku. Ja mam już listę ewentualnych zakupów wraz z odnotowanymi cenami sprzed kilku miesięcy, żeby nie dać się korpo-januszom, ale jestem ciekawy Waszego podejścia, dlatego…
…żeby wziąć udział w rozdajo:
• dajcie plusika,
• napiszcie w komentarzu, na zakup

PoloRL +118

Czy jest jakiś program, który umożliwia masowe drukowanie? Np. wskazuję mu folder z plikami PDF (a 'kilka' ich tam jest - ok. 7000), ustawiam kolejność w jakiej ma drukować i drukuję?
Polecam program PDFill Tools (darmowy i bez watermarków). Prosty w obsłudze, czasem w ten sposób takie rzeczy robię.
Moim zdaniem to jest najprostsze rozwiązanie - na potrzeby wydruków częściowych niech wybierają z listy pliki do PDF tymczasowego i tyle... Nie ma co się spuszczac.
Są 'tylko' dwa duże problemy:
1. Sortowanie (nie lecą do drukarki zgodnie z sortowaniem na ekranie)
2. Ilość plików - max 15 plików można tak wydrukować, powyżej 15 plików nie ma opcji drukuj (podobno można w rejestrze zmienić, ale i tak punkt 1 przeszkadza)...
@cholera_jasna: Niby do jednorazowego wydruku.. Chyba że wygeneruję jeden zbiorczy + każdy osobno... Ale znowu pół dnia generowania.. masakra :)
Jak inne rzeczy musisz robić, to może ustaw wtedy tak, żeby PDFill miał swoj wydzielony rdzeń do roboty a programy, których potem będziesz "w trakcie" używał - czasowo wyłącz im ten rdzeń.
Ja tak w pracy czasem musiałem ustawiać dla takich procesów w tle coś robiących, trochę pomagało.
Może opcja 4 plików tymczasowych, każdy utworzony z max 2000 źródłowych i dopiero w drugim etapie kompletny ?