Wpis z mikrobloga

Wiecie co jest zajebiste w UK? Że pracę można znaleźć z dnia na dzień i zmienić z dnia na dzień.

Na rozmowę o pierwszą prace na sortowni paczek byłem umówiony jeszcze siedząc w Polsce. Po przylocie w ciągu miesiąca 2 razy zmieniłem pracę.

Odkąd wstawiłem CV na kilka stron i zarejestrowałem się w kilku agencjach to bywały okresy że miałem po 2 telefony tygodniowo czy bym był tak dobry i podjął jakąś pracę bo już potrzebują kogoś.

Gdybym teraz zdecydował się rzucić obecną pracę to kolejną znajdę do tygodnia i dostanę podobne albo lepsze warunki finansowe.

To daje niesamowitą wolność finansową bo nie musisz się przejmować że jakiś januszbiznesu cię będzie wykorzystywał, nie podoba ci się to się zwalniasz i nie ma w tym żadnego ryzyka.

#uk #praca #emigracja
  • 236
  • Odpowiedz
@dawid-rams: Ty zamiast się chwalić ile zarabiasz itd to się pochwal ile masz urlopu, gdzie go spędziłeś, co robisz poza pracą dla siebie samego i z czego czerpiesz przyjemność ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Bo tak jak Cię czytam to jedyne co masz w głowię to kasa, kasa, kasa. Ja np mam wyrypane na hajs i mi takim czymś nie zaimponujesz ( )
  • Odpowiedz
@Paladin_Woodrugh: 20 milionów od razu.
@mamFAJNYnick: w Polsce jeszcze długo nie będzie rynku pracownika (poza IT). Była na to całkiem niedawno jakaś szansa. W związku za wzrostem gospodarczym w wielu miejscach brakowało rąk do pracy i były duże podstawy do nagłego wzrostu przeciętnych zarobków na każdym szczeblu (chociażby przypadek Amazonu), ale wielka fala Ukraińców robiących za półdarmo tę szansę zniweczy. Nie wiem tylko komu jest to na rękę:
  • Odpowiedz
@dawid-rams: Pracy jako specjalista szukałem jeden dzień. Już w czasie wysyłania cv dostałem telefon z zaproszeniem na rozmowę tego samego dnia! A przez następny tydzień dostałem jeszcze jakieś 5 telefonów z zaproszeniem na rozmowę. Mieszkam w Polsce.
  • Odpowiedz
@loczyn: Tylko że w Polsce dostaniesz za nią marne 1200 i jak żyjesz sam, to ledwo starcza na normalne życie. W Anglii te minimum wystarcza już na normalne życie.
  • Odpowiedz