Wpis z mikrobloga

Kufa nigdy więcej nie wezmę Tramalu jak jestem sama w domu. Byłam na imprezie, złapała mnie migrena. Mój chłop odprowadził mnie do domu, wzięłam tabletkę i poszłam spać. Po około 1,5-2h budzę się i widzę jakieś czarne i białe postacie włażące mi do pokoju, pojawiają sie jakieś białe liczby, bez ładu i składu a ja się gapię i boję się przeokropnie. Podniosłam się i chciałam zapalić światło. Zorientowałam się, że jednak ciągle mam zamknięte oczy i nie wstałam, ale nie mogłam sobie uświadomić czy śpię, czy może już nie. Serce ze strachu tak mi łomotało, że aż je słyszałam. W końcu usiadłam na łóżku w poszukiwaniu pilota do telewizora, żeby nie było tak cicho w domu. Kiedy już sięgałam po pilot znowu pojawiły się te postacie, a ja kolejny raz uświadomiłam sobie, że ciągle leżę i wcale nie wstałam. W końcu zebrałam się w sobie i otworzyłam oczy chociaż strasznie się bałam, że znowu coś zobaczę. Ale na szczęście doszłam do siebie, strasznie kręci mi się w głowie i nadal się trochę boję :( to było creepy cholernie :(
Ktoś tak miał po tych lekach? To normalne? Wzięłam to drugi raz w życiu, ale za pierwszym razem czułam tylko jakby dosłownie cały świat spowolnił.
  • 44
  • Odpowiedz
@krolka89:

skoro nic innego nie pomaga to co mam robić? Normalnie łykam po 10 tabletek ibupforenu w dawce 400mg i dopiero zaczynam funkcjonowac

Świetnie. Wpadłaś może na pomysł, że katowanie sobie przewodu pokarmowego dawkami, które mogą bez problemu spowodować krwawienie to może być zły pomysł i warto wybrać się do lekarza?
Dodajmy jeszcze, że nadużywanie leków przeciwbólowych pogarsza migreny i sprawia, że zdarzają się częściej. Tramadol i inne opiaty mają znane
  • Odpowiedz
  • 0
@Ginden: przecież byłam u lekarza, bo niby skąd bym miała lek na recepte? Paracetamol nie działa w ogóle. Wypróbowałam wiele sposobów. Jedyne co pomaga to właśnie ibuprofen w dużych dawkach, ten tramal też dobrze działa na ból i marihuana. Tylko to na mnie działa.
  • Odpowiedz
Nie ma żadnych falszywych przebudzeń ani swiadomych snów. Nie wciskajcie mistycyzmu, tam gdzie go nie ma.

@MagnitudeZero: U tej mirabelki może faktycznie po prostu zawinił Tramal, ale fałszywe przebudzenia i świadome sny i tak istnieją. To nie mistycyzm tylko działanie mózgu. Ludzka rzecz.
  • Odpowiedz
@MagnitudeZero: Halucynacje po tramalu xD to nie jest lsd tylko opiat, możliwe że twoja matka ma jakieś zaburzenia psychiczne i dlatego na nią tak podziałalo. Jedyne niebezpieczenstwo brania tramalu jest takie że możesz się uzależnić.
  • Odpowiedz
@MagnitudeZero: Wybacz, myślałem że dostaniesz tylko ostrzeżenie, ban na miesiąc to gruba przesada. Może rzeczywiście źle to ująłem i mogłeś to inaczej odebrać, ale nie musiałeś odrazu tak agresywnie odpisywać. Nie chciałem ci obrazić matki tylko napisałem że może mieć jakieś zaburzenia psychiczne bo nie ma takiej możliwości żeby zdrowa osoba miała halucynacje po tramalu. Moja matka po operacji też brała tramal w tabletkach 200mg i mówiła że czuje się po
  • Odpowiedz
@krolka89: próbowałaś Naproxen? to przeciwbólowy na migreny, blokuje wydzielanie hormonu bólu czy coś takiego. Też na receptę. Brałam nie raz ( ale na bóle menstruacyjne :P) i jak ręką odjął i to po kilku minutach.
  • Odpowiedz