@PeaceUN: Szukaj podobnego jakoś rocznikowo żeby nie wsadzić przedliftowego do poliftowego i na odwrót i aby częstotliwości się zgadzały, powinno pasować, zresztą zaprogramowanie go zajmuje 5 minut razem z dodaniem kluczy więc jak nie będzie banglać to odeślesz ( ͡°͜ʖ͡°) pamiętaj żeby był wylogowany bo potem będziesz musiał szukać magika w okolicy który ci odczyta pin ze wsadu (góra 50zł bo roboty na kolejne
@mickovsky: oddaje do ASO bo biora podobnie co magiki ale nie wiem jaki model jak nadaje - na razie po omacku patrze po manetkach i najbardziej podobne sa te z tempomatem - moj ma kompa w prawej manetca bez tempomatu w lewej
@PeaceUN: Ogólnie to proponuję ci jeszcze przelecieć go dokładnie lutownicą po lutach na płytce. Opel ma straszne problemy z zimnymi lutami w elektronice, może odżyje a nie masz nic do stracenia.
@PeaceUN: cimów nigdy nie naprawiałem ale panele klimy, radia, czy liczniki itp. mają często jakieś niedomagania lub w ogóle padają przez zimne luty, w 98% zawsze pomagało przelutowanie wszystkiego, wyczyszczenie i zaczynało działać jak trzeba.
@PeaceUN: Ja mam dopiero 20 lat ale dzielnie od 15 roku życia robię co mogę w warsztacie u ojca i jakoś zbiera się to doświadczenie. Najbardziej w-----a mnie niestety to że przez niektórych klientów jestem postrzegany jak jakiś uczniak co na praktyki przyszedł i za każdym razem chcą tylko z "szefem" gadać bo ty to młody jesteś. Kiedyś jak jeden przyjechał na mechaniczne i programowe wywalanie dpf'a i ojciec powiedział
Jakaś małpa w radiu teraz właśnie opowiada jak to Polacy będą szczęśliwi gdy będą nosić toboły z butelkami do sklepów, chodzi o tą kaucję, no ja jestem bardzo szczęśliwy nie wiem jak wy
mirki
Opel vectra C i CIM 13162134 DL - 45369037sw32
Padł no i ten teges.... mozna to zastapic innym? akurat ten model jest dziwnie drogi w porownaniu do innych :/
Szukaj podobnego jakoś rocznikowo żeby nie wsadzić przedliftowego do poliftowego i na odwrót i aby częstotliwości się zgadzały, powinno pasować, zresztą zaprogramowanie go zajmuje 5 minut razem z dodaniem kluczy więc jak nie będzie banglać to odeślesz ( ͡° ͜ʖ ͡°) pamiętaj żeby był wylogowany bo potem będziesz musiał szukać magika w okolicy który ci odczyta pin ze wsadu (góra 50zł bo roboty na kolejne