Wpis z mikrobloga

Marzę o dniu, w którym powiedzmy takie Aliexpress wchodzi do polski i zjada na śniadanie to szmaciarskie Allegro. Te ich śmieszne procedurki, niby ochronę kupujących i "rewolucyjny" system płatności payu. Cały handel firmowy przenosi sie na Ali, gdzie zanim otrzymasz towar to sprzedawca nie dostanie twojej kasy(wiec nie będzie próbował robić wałów), a sprzedawcy prywatni schodzą na OLX, gdzie towar odbierzesz osobiście albo zaryzykujesz sobie przelew i wysyłkę. Koniec handlu towarem, którego nie ma na stanie i "przyjdzie bezpośrednio od dystrybutora". Koniec towaru z Ali bez gwarancji bo okazja była i na Allegro leci. Wreszcie będzie można wystawić opinie dla sprzedawcy z dokładnym opisem i zdjęciami, bez śmiesznych odpowiedzi typu "allegrowicz niepoważny brak kontaktu negatyw"

Czemu to pisze? A bo zamawiałem już ponad 150 przedmiotów z Aliexpress i jeszcze ani jednego problemu. Zero przeciwności, byłem pewien ze jeśli towar przyjdzie trefny to mam 99% szans na odzyskanie kasy. Na Allegro mam około 50 kupionych przedmiotów, z czego 40% transakcji to było użeranie sie ze sprzedawca(nie ma kasy z payu jeszcze, nie mam czasu,wysyłki robimy tylko w piątki), w tym dwa razy nie doszło do wysyłki towaru i sprawa kończyła sie na policji - ze strony Allegro zero pomocy pomimo tego ze sprzedawca oszukał 30 osób to oni tylko zablokowali mu konto.

#aliexpress #allegro #januszebiznesu i trochę #zalesie
  • 45
  • Odpowiedz
@Nuncjusz_Praski: Mnie na Ali już 2 razy w #!$%@? zrobili, ale kasę odzyskałem od razu. Wiec wałki robią. Kumpel zamówił PS4 na Allegro a okazało sie, ze gościowi ukradli konto. Dostał kasę od Allegro, mimo ze gościa nie złapali, Allegro poniosło 100% straty za to.
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam: działa. można sprawdzić, że paczka dotarła do miasta kupującego, czekała na odbiór i w końcu została odesłana (raz miałem taką sytuację - kumpel zamawiał czapki, ale jakoś zapomniał o tym i potem sprawdziłem na jego koncie jak przebiegała wysyłka. Każdy etap podróży był widoczny).
  • Odpowiedz