Wpis z mikrobloga

Siema Mircy.

A więc troszkę się nazbierało tego. Było więcej ale co dobre szybko się kończy( ͡° ʖ̯ ͡°)

Nie jestem specjalistą pokroju Marcin Budzyk z Nez De Luxe czy sławetna Olafaktoria. Troszkę się znam na zapachach. Jak widać preferuję drzewne, tytoniowe ciężkie nuty. Dla niektórych są one dosyć mocne, jednak dla mnie są wspaniałe. Inne również są ciekawe jednak jak co po niektórzy wiedzą są takie co sięsprawdzą zimnym wieczorem w grudnio a takie które pachną i ulatniają swoje najlepsze akordy latem an wakacjach.

Jeśli ktoś ma pytania to niech wali może podpowiem co mu będzie pasowało( ͡° ͜ʖ ͡°)

#troche #chwalesie #perfumy #skromnyzestaw #perfumeria #zapachy #kosmetyki
Pobierz
źródło: comment_qq7LJ2jWEVbFBjiFBasqweZOUszrJLNC.jpg
  • 57
@mars83: Masz ciekawe egzemplarze poluję na razie na Chanel Egoiste(co za niedługo się spełni) ale w oryginalnej noir edycji oraz Kenzo Jungle w wersji Tigre to raczej cud będzie na aukcjach po 100 zł idą. Hot water używałem w lato również zajebista sprawa takie ciepło bije z tego zapachu. Ale Versace to ty wyrzuć( ͡º ͜ʖ͡º)
@burbur: Jeden z lepszych jakich miałem. Elegancki zapach jakby ubrać czekoladę i kawę z cygarem w ustach w garnitur( ͡º ͜ʖ͡º)

Jak pisałem wcześniej drzewne zapachy mnie otumaniają i dla mnie to jest świetne a dla kogoś innego nie.
@burbur: Ja używałam kiedyś Gucci Envy for men (jeden z tych zapachów, bo było kilka o podobnej nazwie i każdy trochę inny). Żadne perfumy mi się tak nie podobają, ale niestety już ich nie produkują i nawet próbek nie można nigdzie kupić. Szukam od tej pory czegoś podobnego. Dzięki za rady. :)

Ogólnie damskie perfumy są nie w moim typie, poza tym wydaje mi się, że nawet męskie perfumy na kobiecej
@kostya: Będą. The One miałem świetny zapach. Armani jest Brit, chyba zamówię po tym jak zakochałem się w London. 212 za słodki dla mnie tak jak One Million. Z YSL mam Body Kuoros i chyba zraziłem się ale sprawdzę.
@Qiepka: Mam w szufladzie jeszcze 2x 200ml CK be i 1x200(albo 100) One ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wiele zapachów sprowadzam z wysp bo.... taniej jak w Sephorze (Egoiste mnie wyszedł ~50€ a w takiej Sephorze czy Douglasie ponad 300-400PLN :D). Mi tutaj brakuje jeszcze szarego Hugo Bossa, 212 VIP i paru innych o których zapomniałem. Np. Hot Water bardzo średnio mi podszedł i chce się go już
@Qiepka: Dzięki. :) Kosmetyki unisex (np. żele pod prysznic, szampony) też fajnie pachną, udało mi się raz dostać takie w Szwajcarii i raz w Holandii, ale u nas chyba w ogóle nie są dostępne. ;/
@burbur: Mam jeden perfum z olejkiem różanym(w tym noir jest też róża bułgarska i głowę dam sobie uciąć że to ta sama róża jest w Code) taki jak na zdjęciu dałem za niego 15 lew czyli ok 30 zł jak dla mnie dla kogoś nieświadomego mogę wmawiać że to Armani. A zapach na prawdę świetny tylko jednak traci się po jakiejś godzince półtorej. Jak będziesz w słonecznym brzegu musisz kupić( ͡
Pobierz
źródło: comment_xxJsFXaqG9NALe4jxoRDxyhkfv9ww8J0.jpg