Wpis z mikrobloga

@PanieAreczku: I nie próbuję z tym polemizować. Większość ludzi poszuka jednak po prostu dachu nad głową, a prestiż będzie dla osób w lepszej sytuacji materialnej. Prowincja zdechnie, poza garstką miejscowości przy jakichś kluczowych firmach. Natomiast w dużych ośrodkach ta płyta będzie do usrania eksploatowana, bo najpierw Polacy, a potem rozmaici migranci będą szukali budżetowych rozwiązań.
  • Odpowiedz
  • 8
@PanieAreczku: niby tak, ale nie do końca. Bloki z płyty wyglądają dziś słabo bo były remontowane w czasach, kiedy w Polsce królowały kolory pastelowe i niskie budżety na remonty. Natomiast jest to wykonalne, żeby blok wykończyć ładnie i efektownie i są takie przypadki.
W Wawie jeśli kupisz teraz nowe to będziesz dojeżdzał godzinę do centrum w tłumie takich samych nieszczęśników, a wokół będziesz miał tylko sushi i żabkę.
Do zastanowienia,
  • Odpowiedz
  • 284
@szybki-bill1 Dobrze wykonana wielka płyta, odpowiednio i nowocześnie ocieplona to niskie koszty eksploatacji i przynajmniej nie słychać jak sąsiad pompuje sąsiadkę tak jak w deweloperskich ( ͡º ͜ʖ͡º).
  • Odpowiedz
  • 28
@CzerstwyMan Gościu, mieszkałem w dobrej, wielkiej płycie większość życia, teraz mieszkam w deweloperskim i o ile jest jeszcze lepiej ocieplony to słyszę jak dziecko dwa piętra wyżej biega, a sąsiad już parę razy mnie prawie przez ścianę wydymał. A z sąsiadem z przeciwnego bloku to sobię mogę piątkę przybić
  • Odpowiedz
@suleD czy ty nigdy nie byłeś w bloku z wielkiej płyty? xD przecież w nich wszystko słychać, ja słyszałem jak sąsiad na górze kichał xD
  • Odpowiedz
  • 0
@walciak No nie wiem, może po prostu moja spółdzielnia elegancka jest, bo ja nic nie słyszę xD. Słyszę dopiero jak na korytarz wyjdę, przez drzwi.
  • Odpowiedz
@PanieAreczku: U mnie dobrze "przypudrowana" wielka pyta wygrywa w zestawieniu cena-jakość z nowym budownictwem. Mam na oku 4 pokoje na 80 metrach z oddzielną kuchnią i terenami zielonymi, w nowym budownictwie taki sam setup jest o wiele droższy. Niemniej jednak ogromnym minusem osiedli PRL jest brak miejsc do parkowania, nawet do kupna/wynajmu, a o garażach nie wspominam.
  • Odpowiedz
przynajmniej nie słychać jak sąsiad pompuje sąsiadkę tak jak w deweloperskich

@suleD: chyba nigdy w wielkiej płycie nie mieszkałeś xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Ogau Tak, już to słyszałem. Dwie wielkie płyty mam na koncie i nie słyszałem takich jęków jak w deweloperskim.
  • Odpowiedz