Wpis z mikrobloga

@plumkajacy_kalafior: Wiesz gdzie mam demografię? Myślisz że z dochodów kancelarii nie odłożę na emeryturę?
Oczywiście pod warunkiem, że socjaliści z Razem albo PiS nie dojebią mi PIT 90% - wtedy nie...
  • Odpowiedz
@plumkajacy_kalafior: przed znakami przestankowymi nie stawiamy spacji.

Ty nic konkretnego nie napisałeś, poza "demografia iks de", więc muszę się domyślać co poeta miał na myśli. Założyłem zatem że odwołujesz się do słynnego argumentum ad birsmackum i p---------a o tym, że te dzieci będą pracowały na moją emeryturę. Nie, nie będą. Zróbmy jeszcze program 500+ dla posiadaczy chomików i szynszyli, będzie miało dokładnie taki sam sens jak "polityka prorodzinna". Podatnik bogaty
  • Odpowiedz
@Dutch: Jak nie ma zastępowalności pokoleń inteligencie, to siłą rzeczy obłożenie podatkami i daninami publicznymi będzie rosło. Tak działa ekonomia. Stąd masz rokroczne podwyżki Zus i składek na NFz.
  • Odpowiedz
@plumkajacy_kalafior:

Stąd masz rokroczne podwyżki Zus i składek na NFz.

Dobrze się czujesz? Rokroczne podwyżki ZUS i NFZ wynikają z tego, że rośnie podstawa wymiaru, tj. przeciętne wynagrodzenie i płaca minimalna, a nie od "zastępowalności pokoleń". Ale skąd Ty miałbyś o tym wiedzieć, tego nie dajo na śmieszne obrazki...
  • Odpowiedz