Aktywne Wpisy
Trzesidzida +88
mkarweta +427
Ponoć w Siemianowicach Śląskich pali się składowisko chemikaliów.
Tymczasem Alert RCB śpi w najlepsze. Wydaje mi się, że wypadałoby napisać choćby pro forma: "palą się chemikalia, zamknijcie se okna, elo"
Zdjęcie własne z Katowic.
#alertrcb #katowice #siemianowice #siemianowiceslaskie #slask
Tymczasem Alert RCB śpi w najlepsze. Wydaje mi się, że wypadałoby napisać choćby pro forma: "palą się chemikalia, zamknijcie se okna, elo"
Zdjęcie własne z Katowic.
#alertrcb #katowice #siemianowice #siemianowiceslaskie #slask
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
''Muzyka rytmiczna - synkopa, werbel, przebitka. Teksty najlepiej o miłości.'' - mawia klasyk
A ja powiem że cenię tą muzykę za następujące rzeczy:
1. Muzyka jest rytmiczna, wesoła - w sam raz nadaje się do codziennych czynności jak sprzątanie, gotowanie czy grzebanie przy silniku w garażu
2. Teksty są proste, dzięki czemu jestem sobie w stanie je podśpiewywać pod nosem po jednym przesłuchaniu, wpadają w ucho
3. Na imprezach rodzinnych i wśród znajomych każdy zna te teksty a dzięki temu że jest wesoła i rytmiczna można swobodnie do niej tańczyć, czy po prostu posiedzieć i niech sobie gra w tle.
4. Można się przy niej znakomicie odstresować, nawet nie trzeba się wsłuchiwać - a dzięki temu jest znakomitą odskocznią po kilku godzinach spędzonych w robocie
5. Wywołuje ból dupy u tzw. ludzi wysokiej kultury że prymitywna, że prostacka i w ogóle wieśniacka - a tak naprawdę to artyści disco-polo trzepią prawdziwy hajs z koncertów i sprzedają więcej swoich piosenek niż ten lansowany mainstream
6. Disco Polo jest nasze - polskie. Radio puszczając te piosenki wspiera polskich artystów, a nie lansowane wszędzie napudrowane gwiazdeczki ze sztabem managerów, wizażystów i innych pajaców.
I naprawdę nie ma się czego wstydzić, że się tego słucha - nawołuje do tego kiedy mogę, bo wciąż widzę ludzi sztywno zapierających się że tego nie słuchają, a tak naprawdę sami sobie lubią posłuchać i zanucić, tylko się obawiają reakcji innych ludzi.
#niepopularnaopinia #heheszki #muzyka #discopolo #takaprawda
@Hadzi: Już doszedłeś? Ulżyło. No. To co przedstawiłeś, to tylko stereotypy powielane od lat, mające na celu obrazić ludzi o odmiennym guście niż twój. O ile za młodu mocno smutałem, tak teraz mam na to kompletnie #!$%@?. Aż chce się zacytować klasyka: "tak działa wolny rynek". Co znowu chcesz regulować? Ty mnie chcesz uczyć gustu? Mnie? To może ja
Nie, nie uczę nikogo gustu, mam #!$%@? na twój gust, ale wiedz, że jest słaby i tyle. Słuchaj sobie Disco Polo ale wiedz, że to najgorsza i najbardziej prostacka muzyka. A to jest obiektywny fakt. I nie. To nie jest kwestia dyskusyjna, to jest fakt. Ja też #!$%@? żarcie z McDonald i wiem, że jest #!$%@? i nie będę się kłócił
wartość literacka tekstu: zerowa, teksty disco polo mógłbym wypluwać jeden za drugim, jakbym miał 10 minut to bym ci tutaj napisał jakiś. Wszystko na poziomie intelektualnym ameby bądź pantofelka, które każda średnio rozgarnięta osoba napisałaby w 3 klasie podstawówki. Brak jakiegokolwiek warsztatu lirycznego, rymy częstochowskie na niskim poziomie (majteczki w kropeczki). Tematyka monotonna,
Co do muzyki elektronicznej - tworzy się ją w tych samych programach co DP. Podobnie jak w DP, występują w niej często 3 akordy z pierdyliardem efektów i wokalem kupionym na zachodzie. I w obu chodzi o to samo