Aktywne Wpisy
MacronT1000 +10
#pokazmorde
Chyba już nie znajdę nikogo z takim nochalem. It's too late ( ͡° ʖ̯ ͡°)
(edit) Ej chłopaki, ale to ja bym chciał znależć kogoś z takim nochalem
Chyba już nie znajdę nikogo z takim nochalem. It's too late ( ͡° ʖ̯ ͡°)
(edit) Ej chłopaki, ale to ja bym chciał znależć kogoś z takim nochalem
rzeznikmax +380
''Muzyka rytmiczna - synkopa, werbel, przebitka. Teksty najlepiej o miłości.'' - mawia klasyk
A ja powiem że cenię tą muzykę za następujące rzeczy:
1. Muzyka jest rytmiczna, wesoła - w sam raz nadaje się do codziennych czynności jak sprzątanie, gotowanie czy grzebanie przy silniku w garażu
2. Teksty są proste, dzięki czemu jestem sobie w stanie je podśpiewywać pod nosem po jednym przesłuchaniu, wpadają w ucho
3. Na imprezach rodzinnych i wśród znajomych każdy zna te teksty a dzięki temu że jest wesoła i rytmiczna można swobodnie do niej tańczyć, czy po prostu posiedzieć i niech sobie gra w tle.
4. Można się przy niej znakomicie odstresować, nawet nie trzeba się wsłuchiwać - a dzięki temu jest znakomitą odskocznią po kilku godzinach spędzonych w robocie
5. Wywołuje ból dupy u tzw. ludzi wysokiej kultury że prymitywna, że prostacka i w ogóle wieśniacka - a tak naprawdę to artyści disco-polo trzepią prawdziwy hajs z koncertów i sprzedają więcej swoich piosenek niż ten lansowany mainstream
6. Disco Polo jest nasze - polskie. Radio puszczając te piosenki wspiera polskich artystów, a nie lansowane wszędzie napudrowane gwiazdeczki ze sztabem managerów, wizażystów i innych pajaców.
I naprawdę nie ma się czego wstydzić, że się tego słucha - nawołuje do tego kiedy mogę, bo wciąż widzę ludzi sztywno zapierających się że tego nie słuchają, a tak naprawdę sami sobie lubią posłuchać i zanucić, tylko się obawiają reakcji innych ludzi.
#niepopularnaopinia #heheszki #muzyka #discopolo #takaprawda
Naprawdę w tańcu nie chodzi o nic innego tylko jakąś radość z ruchu, nie musi być poradny, nie musi być w rytmie, nie musi być techniczny, nic nie musi w nim być tylko odrobinę radości. A tu stoisz i patrzysz i większość to jakaś pańszczyzna bo dp to tym pierd..nym rytmem utrudnia.
jakieś dwa miesiące temu byłem na imprezie gdzie muzyka była popowa, ludzi też sporo też sobie
@Gixaar: No ale sam sobie odpowiedz czy to nie jest robienie czegoś na pokaz, jak z tym snobizmem. W zabawie czy tańcu nie chodzi o wygląd, to nie Taniec z Gwiazdami, tu się liczy zabawa. A skoro przy tup-tup-tup najlepiej się bawili to czemu traktować to jako podludzizm.
Skoro na imprezie z disco polo w roli głównej ludziska znakomicie bawili się przy disco polo, a na imprezie
Nie masz pojęcia jakie trudno jest napisać prosty i dobry tekst do popu, można pisać jak Grochowiak i nie dać rady, a on ze słowem umiał zrobić więcej niż ktokolwiek.
Więc nie pisz że teksty dp są proste, bo są tylko prostackie, przyznają to ich autorzy więc kombinuj że # obrażajo,
A muzyka składa się z jednego
Z drugiej strony jak patrzyłem na wielu to ja bym się tak nie chciał męczyć jak oni się bawili, #!$%@? tym rytmem do powtórzeń tego samego pas, bo komuś kto nie umie tańczyć na nic innego ten młot pneumatyczny nie pozwala. Chu.. to wychodzi patrząc z boku i o ile laski jakoś w tym wyglądają to faceci tańczący dp wyglądają zabawnie bez względu na to
@kamil150794:
No przeczytałem, nie jest żenujące jak większość ale to jest powtórka stereotypów osłuchanych do bólu plus dużo ułomności stylistycznych.
Prosty tekst pop to zrobiła Kancelaria:
Zabiorę Cię
Jak patrzeć na papierze to niby niewielka różnica, w piosenkach bardzo.
Nie żeby tekst Kancelarii był jakiś wybitny literacko ale dobrze pokazuje czego nie potrafi zrobić cała branża dipolo.
Gx
@MarianoaItaliano: Tu skisłem, to prostota disco polo jest jej utrapieniem, tez sie potrafie przy tym dobrze bawic, glownie po pijaku, ale jednak jeden utwór to maks, potem wieje nudą na kilometr. I to jest cos czego nie potrafie zrozumiec, bo kazdy dico polowiec czy jak ich nazwac, robi to samo, a ludzie tego sluchaja.
Powiedz mi, szczerze bez kpiny pytam, rozmawiasz
@MilusiMisio: Nieraz tam se przypomnimy na zakładzie jakiś kawałek Zenka, albo ktoś mnie zapyta o to co tam teraz wyszło żebym mu nagrał jakieś nowości to se puści w wozie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie jest to przeważnie główny temat konwersacji, tak przy okazji
No toś cumplu popłynął. Baw się i słuchaj na zdrowie, ale logikę to jednak szanuj.
Wysoka kultura ma ból dupy o
http://film.onet.pl/wiadomosci/viola-kolakowska-o-klopotach-teatru-imka-kraj-gdzie-buraczana-holota-slucha-disco/le1c6h
Mówię o ogólnopolskich, lokalne na szczęście puszczają inną muzykę niż zagraniczną popową papkę.
Trójka, Czwórka, wszelakie antyradia etc. też nadają na całą polszę.