Aktywne Wpisy
Trzesidzida +88
mkarweta +427
Ponoć w Siemianowicach Śląskich pali się składowisko chemikaliów.
Tymczasem Alert RCB śpi w najlepsze. Wydaje mi się, że wypadałoby napisać choćby pro forma: "palą się chemikalia, zamknijcie se okna, elo"
Zdjęcie własne z Katowic.
#alertrcb #katowice #siemianowice #siemianowiceslaskie #slask
Tymczasem Alert RCB śpi w najlepsze. Wydaje mi się, że wypadałoby napisać choćby pro forma: "palą się chemikalia, zamknijcie se okna, elo"
Zdjęcie własne z Katowic.
#alertrcb #katowice #siemianowice #siemianowiceslaskie #slask
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
''Muzyka rytmiczna - synkopa, werbel, przebitka. Teksty najlepiej o miłości.'' - mawia klasyk
A ja powiem że cenię tą muzykę za następujące rzeczy:
1. Muzyka jest rytmiczna, wesoła - w sam raz nadaje się do codziennych czynności jak sprzątanie, gotowanie czy grzebanie przy silniku w garażu
2. Teksty są proste, dzięki czemu jestem sobie w stanie je podśpiewywać pod nosem po jednym przesłuchaniu, wpadają w ucho
3. Na imprezach rodzinnych i wśród znajomych każdy zna te teksty a dzięki temu że jest wesoła i rytmiczna można swobodnie do niej tańczyć, czy po prostu posiedzieć i niech sobie gra w tle.
4. Można się przy niej znakomicie odstresować, nawet nie trzeba się wsłuchiwać - a dzięki temu jest znakomitą odskocznią po kilku godzinach spędzonych w robocie
5. Wywołuje ból dupy u tzw. ludzi wysokiej kultury że prymitywna, że prostacka i w ogóle wieśniacka - a tak naprawdę to artyści disco-polo trzepią prawdziwy hajs z koncertów i sprzedają więcej swoich piosenek niż ten lansowany mainstream
6. Disco Polo jest nasze - polskie. Radio puszczając te piosenki wspiera polskich artystów, a nie lansowane wszędzie napudrowane gwiazdeczki ze sztabem managerów, wizażystów i innych pajaców.
I naprawdę nie ma się czego wstydzić, że się tego słucha - nawołuje do tego kiedy mogę, bo wciąż widzę ludzi sztywno zapierających się że tego nie słuchają, a tak naprawdę sami sobie lubią posłuchać i zanucić, tylko się obawiają reakcji innych ludzi.
#niepopularnaopinia #heheszki #muzyka #discopolo #takaprawda
@Gixaar: No cóż, może zwyczajnie nie odnajdują się w takiej muzyce? Ja z moim różowym też bym zszedł, bo nie wyobrażamy sobie zabawy bez disco polo, tak samo jak nie wyobrażamy sobie Wigilii bez choinki albo Wielkanocy bez jajka. Każdy ma swoje upodobania i te 90% osób też widać miało :)
Gx
O jakiej muzyce rozrywkowej mówisz? Jeśli mówisz o zachodniej, to takowa oczywiście była - Boney M., Modern Talking, Abba itp, ale w polskich nie było niemal nic. W czasach PRL dominował rock, bo był okres buntu i to jest zrozumiałe. Jednak na początku lat '90 "ludzie nie mieli czego
@kamil150794: To też jest muzyka eurodisco i eurodance, ciekawe czy na zachodzie też tak hejtują na te gatunki jak u nas hejci się Disco Polo ;)
Powiem Ci na koniec jedno, dziesiątki lat ludzie tańczyli pod inny rytmy, i naprawdę patrząc z boku ładniej to wyglądało, o tańczeniu już nie mówiąc.
Gx
Mam wprost przeciwne odczucie - te starsze kawałki z DPL z lat '97-02 nie były tak przaśne jak teraz.
Zespół Maciano to projekt mój oraz @Maciek92. Może i jest ironoczny, ale po części prawdziwy :> Zapraszam do hasztagu #mirkopolo :P
No generalnie nie było jakiegoś hejtu z ich strony, ale po prostu wiedzieli że ze mną o hip hopie się za bardzo nie porozmawia ;) No a w jakich okolicznościach - przeważnie jakichś imprez - wszyscy chcieli jakieś
Gx
A co do osoby >
''Teraz pojawił się kanał, w którym puszczają disco polo (...) I ja specjalnie to sobie włączam, oglądam po pięć, dziesięć minut. I słyszę, że oni śpiewają o tym wszystkim, o czym powstały największe dzieła w dziejach ludzkości. Czyli o życiu, miłości i śmierci. Tylko,że