Protip dla nowych w uk. Jak się znajomi zapytają jak się wam wiedzie, to mówcie same negatywy, że chujnia straszna, codziennie chleb z cukrem, mieszkanie w pokoju z 3 rumunami, a praca na telefon 2 dni w tygodniu. Niestety polska cecha narodowa - zazdrość nie przemija. Uważajcie bo łatwo stracić znajomości. #uk
@barszczowo: nie koniecznie - wiecej zycia jestem na emigracji niz w pl i wlasnie polacy sa najbardziej zawistni :/ Sa narodowosci jak np. Chorwaci i ludzi w roznych lokalizacjach, ktorzy maja tak w------e, ze jak kupisz zajebiste auto to sie ciesza razem z toba :) W pl sam stracilem wszystkich w momencie gdy pierwszy raz zarobilem w miesiac tyle co kolega w rok - ale nikt nie zwracal uwagi, ze
@stulejman_themagnificent: to nie tylko uk, a generalnie. Nawet nie mozna sie pochwalic uczciwie i ciezko zapracowanym zakupem bo ten blysk w oku. W 2 lata wszyscy mnie olali bo nie mogli zdzierzyc, ze wiedzie mi sie troszke lepiej :/ masakra
@xrdj6c: no generalnie tak, tylko juz trace wiare w ludzi :/ Czuje sie jakbym ostatnim gosciem z honorem i przyzwoitoscia. Faceci sa teraz takie ciotki - gadaja bez sensu wiecej niz kobiety, a dane slowo to znaczy nic
@stulejman_themagnificent: ja mówię, jak jest. Słyszę wtedy, że 'miałam szczęście', 'ale ci się udało'. Szczęście szczęściem, ale mało kto widzi, ile za tym pracy i stresu było
@stulejman_themagnificent: u mnie jest podobnie, wpierw byla rodzina (brejdacy cioteczni, ciotki, wujkowie), pozniej znajomi... teraz jestem sam i jest git ;) nawet najlepsi kumple jak wrocilem do PL to przyszli do mnie po to bo mialem spory zapach alko na swieta, jak alko sie skonczylo to nawet nie przyszli ;) taaaada! (✌゚∀゚)☞
P.S. jedyne co zauwazylem ale to tez nie kazdy, ze z tymi
@kolejneusunietekonto: @asique: @huzarius: @trustME: @Ja-qb: ja to nawet mam zarobki slabe, ale jak sie niektórzy zapytali ile zarabiam to mowie, w głowie sobie przeliczają na złotówki i myślą że chwyciłem boga za nogi a UK to ziemia obiecana
@stulejman_themagnificent: i jeszcze do tego sztandarowe "piniondze zmieniają człowieka", a Ty człowieku poprostu masz inną, szerszą perspektywę, bo doświadczyłeś życia gdzie indziej niż tylko w Polsce
@stulejman_themagnificent: Ostatnio byłem w Polsce i każdy szczerze sie cieszył z moich sukcesów. Chora zazdrość to typowa cecha niższych warstw społecznych, także zmień znajomych.
@huzarius: no ja az tyle niesiedze. Myslalem ze jestes jednym z tych co po polroku emigracji robia ama na wykopie. Wybacz. Co do tematu to w duzej mierze moze zalezec to od tego ze z tymi polakami jestes/byles blizej sila rzeczy niz z chorwatami. Brytole tez sa zawistni jak cholera tylko ze ta ich mentalnosc inna. Ja 3 lata temu jak dziewucha zaszla w ciaze troche pozmienialem w swoim zyciu
@barszczowo: teraz siedze w alpach i ludzie są tak mili i przyjaźni, że jestem najgorszy w dolinie :) W usa tez spotkalem np. Brazylijczykow co zazdrosni tylko o laski ale o kase nigdy. Nie przecze, ze tylko polacy sa zawistni, ale sposrod wszystkich nacji jakie spotkalem (wiele) byli najbardziej. Bolalo, ze rodzina i najblizsi przyjaciele znani od malego. W pl jeszcze jest taka moda, ze jak ktos ma to, to
#zwiazki #film #filmnawieczor Polecicie jakiś film do obejrzenia z panną? Coś zmysłowego, z nutką erotyki i dobrze by było aby nie był to gniot w atylu greja czy 365 dni.
#uk
Sa narodowosci jak np. Chorwaci i ludzi w roznych lokalizacjach, ktorzy maja tak w------e, ze jak kupisz zajebiste auto to sie ciesza razem z toba :)
W pl sam stracilem wszystkich w momencie gdy pierwszy raz zarobilem w miesiac tyle co kolega w rok - ale nikt nie zwracal uwagi, ze
W 2 lata wszyscy mnie olali bo nie mogli zdzierzyc, ze wiedzie mi sie troszke lepiej :/ masakra
Czuje sie jakbym ostatnim gosciem z honorem i przyzwoitoscia.
Faceci sa teraz takie ciotki - gadaja bez sensu wiecej niz kobiety, a dane slowo to znaczy nic
P.S. jedyne co zauwazylem ale to tez nie kazdy, ze z tymi
@stulejman_themagnificent: a c--j z takimi znajomosciami
Ostatnio byłem w Polsce i każdy szczerze sie cieszył z moich sukcesów.
Chora zazdrość to typowa cecha niższych warstw społecznych, także zmień znajomych.
W usa tez spotkalem np. Brazylijczykow co zazdrosni tylko o laski ale o kase nigdy.
Nie przecze, ze tylko polacy sa zawistni, ale sposrod wszystkich nacji jakie spotkalem (wiele) byli najbardziej.
Bolalo, ze rodzina i najblizsi przyjaciele znani od malego.
W pl jeszcze jest taka moda, ze jak ktos ma to, to