@zaRay: Stan wiedzy, jaki posiadam (kiedyś się odchudzałem) podpowiada mi, że za dużo. Optymalnie było by 0,5 kilograma na tydzień. Nie twierdzę i nie upieram się przy tym. Wiem na pewno, że radykalnie obciąłeś kalorie i najprawdopodobniej nie wypaliłeś smalcu, tylko straciłeś dużą ilość wody z organizmu.
@zaRay: z tych 2 kg to jeśli 1kg to był tłuszcz to byłby SUPER wynik. Odwadniasz się + najprawdopodobniej ostro tracisz masę mięśniową a o to chyba nie chodzi?
@ladzik: mam nadzieje ze juz to zrobilem, ogolnie bez jedzenia czlowiek jest w stanie przezyc kilka tygodni i to nie miesnie sa glownym paliwem w tym czasie, spadek objetosci miesni w takim przypadku spowodowany jest glownie utratą wody a nie rozkladem wlokien miesniowych, wyobraz sobie scenariusz, 75 tyś lat temu, czlowiek jest jeszcze na etapie polowania i zbieralnictwa, myslisz ze je pelnowartosciowy posilek codziennie? co by bylo gdyby przy deficycie kalorocznym
@Ziemistyle: no to się nie zrozumieliśmy albo ja niewyraźnie napisałem. To nie jest tak, że przy deficycie znikają mięśnie a po jakimś czasie człowiek umiera i zostaje szkielet pokryty sporą warstwą tłuszczu ( ͡º͜ʖ͡º). Chodziło o to, że człowiek ma dziennie jakieś zapotrzebowanie na białka (x gram dziennie), a jeśli leci na dużym deficycie to i prawie na pewno, je za mało białka do utrzymania
@ladzik: z tym rozkladaniem bialek to tak nie działa i dodam ze nie stracił mięśni bo jeszcze na to za wczesnie nawet jakby nie jadl przez te 2 tygodnie nic (i nie cwiczył) nie bede sie juz rozpisywal bo szkoda mi na to czasu, poczytaj albo zaniechaj komentowania w tym temacie bo ktos podlapie zle info i bedzie przekazywal dalej, pozdro
@ladzik: #!$%@? w takim razie, szkoda mi czasu, roznica jest taka ze moje slowo plynie z fizjologii, twoje z luznej logiki i ze cos tam kojarzysz, ale przeciez nie potrzebujesz tej wiedzy bo nie jestes sportowcem ani dietetykiem, bardziej otwartej glowy zycze
@Ziemistyle: @ladzik: a ja bym jednak panów zmotywował, bo później przez takie coś powstaje 'broscience'. Panie @ladzik:, brzmisz pan niestety 'nie znam się, ale się wypowiem'. Cośtam niby wiem, cośtam mi się wydaje, pewności nie mam, a w sumie mam to w dupie, bo nie jestem profesjonalistą. Ale i tak napiszę to co myślę. To jak to jest?
@blackcotton: @Bialy_Mis: @ladzik: właśnie staram się dobrze nawadniać. Dziennie wypijam prawie dwie butelki wody, czyli prawie 3l. +kawa/herbata, to dodatkowe płyny. Nie wiem gdzie mi ta woda ucieka ( ͡°͜ʖ͡°)
@Ziemistyle: nie głodzę się. Odstawiłem słodycze, słodkie napoje, białe pieczywo i różne inne kaloryczne pyszności. Jem mniejsze porcje ale częściej i dobieram zdrowo posiłki. Wcześniej #!$%@?łem jak głupi ;D
@zaRay: jesli sie nie glodzisz i robisz tak jak piszesz to bomba, czasem samo spozywanie soli potrafi zrobic 1-2 kg roznicy, jeszcze rok temu sam redukowalem z 88 na 72 wiec znam tą droge :) powodzenia
2 tygodnie temu zacząłem.
81,2kg - 76,7kg
Sama dieta. 2kg na tydzień to nie za dużo?
@Ziemistyle: nie głodzę się. Odstawiłem słodycze, słodkie napoje, białe pieczywo i różne inne kaloryczne pyszności. Jem mniejsze porcje ale częściej i dobieram zdrowo posiłki. Wcześniej #!$%@?łem jak głupi ;D