Wpis z mikrobloga

Przyszła pora na zmianę telefonu i wybór padł na #xiaomi. Rozważam zakup modelu #redminote2, bo z tego co widzę jest chwalony na wykopie. Znacie jakiegoś sprzedawcę z allegro godnego polecenia, który ma te telefony? Nie chcę się bawić w wysyłkę z Chin do Polski i czekanie od 2 do 4 tygodni na telefon.

Ewentualnie może polecacie coś w podobnej cenie lub troszkę tańsze z mniejszym ekranem? Zależy mi na płynności działania (2GB ramu), min. 16GB pamięci, aparat bez znaczenia. Wyśtwietlacz 4,7 - 5,5. Do tej pory używałem Motoroli Moto G i przejmuje go żona, bo jej się telefon zepsuł, a mi się kończy abonament, więc to dobra okazja do zmiany.

#telefony #xiaomi #meizu
  • 19
Nie chcę się bawić w wysyłkę z Chin do Polski i czekanie od 2 do 4 tygodni na telefon.

@szczemat: większość sprzedawców allegro to pośrednicy i tak, czy siak czekasz, albo dopłacasz sporo.
@PurpleHaze:
1. Używam
2. Pytam o allegrowicza polecanego przez mirków, a może jakiś mirek sprzedaje je na allegro?
3. Pytanie o inne telefony jest przy okazji, bo może ktoś poleci jakiś inny model w tej lub niższej cenie, o którym nie czytałem (z tych chińskich zabawek znam tylko xiomi i meizu).

@fstab: Za około 650 zł jest wysyłka z Polski. No i mam fakturę. Przeboleję, że na #aliexpress można go
@Pirzu: to też nigdzie nie napisałem, że polecasz tylko że pisałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°) zawsze kupujący dokonuje wyboru a dzięki osobom takim jak Ty dowiaduje się o różnych możliwościach. Niedługo będę identycznie jak autor posta zmieniał tel ale nie umiem się odzwyczaić od #motog jej rozmiar jest idealny dla mnie
@szczemat: Redmi Note 2 - pewnie jest chwalony, ale zastanawiam się czy nie za bardzo... Owszem, biorąc pod uwagę jego cenę i jej stosunek do jakości nadal nie żałuję jego zakupu, niemniej to dość specyficzne urządzenie. Z pewnością nie polecił bym go komuś kto chce po zakupie włożyć kartę sim i... używać nic dodatkowo przy nim nie robiąc. Dlaczego? Dlatego, że, przynajmniej mój egzemplarz, ma całą masę drobnych niedociągnięć których nie
@Sappheiros: Dziękuję za opinię. Zacznę od sprostowania, bo byłem w sklepie i przymierzałem sobie telefon 5,5 cala i.... jednak dla mnie za duży. O wiele przyjemniej pracuje mi się na 4,7 - 5 cali i stąd wybór zmieniam na Redmi 2 lub Meizu M2 (tam ekran ma przekątną 4,7 cala).
Za Meizu przemawia polska dystrybucja w x-komie i 2 lata gwarancji i od razu wgrany android 5.0. Z kolei za Xiaomi
@Sappheiros: Niestety, seria redmi już tak ma, wiele niedoróbek, a MIUI ma tyle zalet co i błędów, nawet we flagowcu Mi4 nie uporali się z wszystkimi problemami, co tydzień coś próbują poprawić, po roku dalej mamy androida 4.4 i mniej funkcji niż przy premierze telefonu.
@czupryneq: faktycznie, sprawdziłem specyfikację i jest 5 cali, także dzięki za poprawienie :-). No i ok, to górna granica, którą jestem w stanie przyjąć :-). Na coś muszę przygotować po rozpakowaniu pudełka? Można systemu używać od razu? Aktualizacje tylko ręcznie czy sam ściąga? Na allegro jest ciekawa oferta z oleole - 599 zł za telefon, pawerbank 4000 mAh, kartę 8GB i jakąś duperelę jeszcze. Oczywiście 2 lata polskiej gwarancji.
@szczemat: kupiłem właśnie z oleole :D. Tak, po wyciągnięciu z eleganckiego pudełka można bez problemu używać telefonu, na start jest wgrana wersja systemu przeznaczona na nasz Polski rynek, jednak lepiej zaktualizować sobie do międzynarodowej, bo na tej drugiej wychodzą aktualizacje, a na rynek Polski niekoniecznie. No i oczywiście musisz mieć ten najmniejszy format karty sim co jest oczywiste w tych nowych komputerotelefonach ( ͡° ͜ʖ ͡°)