Wpis z mikrobloga

Jaki polecicie internet w Gdańsku, umowa na max 12 miesięcy, stosunkowo jak najtaniej? UPC sprawdzałem, nie sięga... Oliwa/Przymorze
#gdansk #internet
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dorotka-wu: i czym się ta jakość przejawia i wyróżnia na tle innych że Internet jest dwa razy droższy? mnie od miesiąca olewaja mimo że mieli się odezwać w ciągu 10 dni
  • Odpowiedz
@parasolki: jest droższy o 10-15 zł, wypowiadasz się w kwestii w której nie masz pojęcia... jakość polega na stałej bez problemowej dostawie, o prędkości nie mniejszej niż zawarta w umowie, o tym jaki dają router. co do obsługi, mi odpisali po 2h dokładną instrukcję oraz wyjaśnienie przyczyny problemu. miałam internet z Vectry, Netii i Neostrady więc porównanie mam :-)
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: Też miałam internet od wielu dostawców. W upc za tę samą prędkość (download 100) którą mam od małego dostawcy płaciłam 69 zł, teraz płacę 35, więc dla mnie dwa razy droższy. (Plus upc dawał mi 10 upload, obecny dostawca 100) Więc i gorszy. Łącze też mam stałe, prędkość nie spada, w upc miałam mniej niż być miało. Nie bądź taka zadufana w swojej wiedzy. Płacą Ci za reklamę? Routery
  • Odpowiedz
@parasolki: z małych dostawców znam szczeciński dawny global i SMS, więc nie mów, że nie wiem. routery od dostawców często są właśnie dosyć wadliwe, o słabym zasięgu, zmniejszające dosyć prędkość. prędkość podawana przez dostawców jest to zawsze prędkość "po kablu" i to prędkość maksymalna nie przez WiFi więc przestań próbować być obeznana bo znowu chybilas. jako konsument przy zawieraniu umowy możesz poprosić o sprawdzenie prędkości, jeżeli jest niezadowalająca możesz umowy
  • Odpowiedz