Wpis z mikrobloga

#!$%@? mać. Dla tych #januszytransportu to nawet 0,5 eur/km jest za dużó na 13,6.

Sytuacja z tamtego tygodnia : Rozładunek w Piątek od samego rana w IT zszedł do godziny 16 bo na rozładunku był tylko jeden gość. No to mówie kierowcom żeby pomogli przy rozładunku bo mieli odrazu załadunek do Polski z rozładunkiem fix ( podwójna obsada). Dawałem 50 eur dla jednego za godzinę pracy - powiedzieli że nie - OK mają do tego prawo, zmusić ich nie mogę. Rozładunek tyle trwał ze nie załadowali towaru.

Załadunek do PL przesunął się na Poniedziałek na 12:00, o 14:00 załadowali ale prace rozpoczeli o 7 rano ( jak wstali to sobie młotki wrzucili w tachograf ) więc zostało już niedużo jazdy. I tak dwóch kierowców jedzie z Włoch do PL od Poniedziałku 14:00 i do dzisiaj do 14:00 przejechali dopiero 1400km. Zostało im 500 km po Polsce więc rozładunek dopiero jutro rano.

Klient taki #!$%@? że już towaru nie chce a zapłata napewno rozstrzygnie się w sądzie.

A kierowcy hehe #!$%@?, ich szef też hehe #!$%@?.

#!$%@? za wożenie chleba się nie mogą nawet zabrać bo chyba by na wieczór do sklepu dojechał dopiero

#bekaztransa #gorzkiezale #januszebiznesu #januszetransport #spedycja
  • 18
@xspeditor: Założe się, że dopiero przestali mieć płacone za kilometr, a dostali diety więc wymyślili jak tu się nie narobić a zarobić. Ale domu nie mają, że im się nie spieszy?
W pojedynczej obsadzie dojechałbym szybciej niż oni we dwóch ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Jakub_Puchatek przewoźnik dał ciała. Najgorze jest to że ma on tylko zlecenie z pierwszą datą rozładunku czyli z Poniedziałkową a nie wystawiałem kolejnego zlecenia. Czyli jak będę chciał go obciążyć to może być problem. ale mam gdzieś te jego kilka euro. Klient tak się #!$%@?ł że powiedział mi żebym zapomniał o ładunkach. A 90 % moich inportów z It do PL były od niego. I jak to mam teraz odzyskać,za to nie
@Jakub_Puchatek tych ze spedycji nie interesuje z czyjej to winy. Już mi rano powiedział że mam mega #!$%@? i że mogę zapomnieć. Miałem uczciwą stawkę a teraz jak to wrzuci na giełdę to spokojnie za 0.75 jakiś kretyn weźmie. Uwielbiam obrywać nie za swoje błędy