Wpis z mikrobloga

Pytanie. Kupiłem sobie buty narciarskie... w rypanych stałem 2h w sklepie i było fajnie :) Jako że mam płaskostopie nie mam podbicia to mam luz w środkowej części buta, pięta też się delikatnie rusza. W poprzednich butach jakie miałem po 30 min stopy pękały i miałem podobny luz, gdyż do tego mam jeszcze szeroką stopę. W tych nowych mogę cały dzień jeździć, ale jest luz przez co jeżdżę na piętach często, gdyż przez ten luz mam duży dyskomfort i problem ze stabilizacją.

Teraz moje pytanie, czy takie wkładki załatwią temat?
http://www.decathlon.pl/C-870654-akcesoria-do-butow-narciarskich

Jeszcze są takie termiczne wkładki gdzie dopasowują do stopy po odbiciu koszt około 400zł jakos.

No jeszcze myślałem żeby założyć 2 pary skarpet... jedną opitolić na wysokości śródstopia a drugą nad kostką (mam duże łydki, a za gruba skarpeta w najszerszym miejscu stopy zrobi mi znów ucisk i ból (kość za małym palcem) Tak żeby mi usztywniło nogę w bucie.

Teraz jest tak, że na długość ok, szerokość ok, ale luz od kostki w dół do śródstopia.

Macie jakieś sposoby na to?

#narty
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dawkus: polecam wkładki termoformowalne z analizą stopy, noszę od 2 lat i problemy ze stawami, goleniami znikły. Wkładki takie robią w warszawie, napisz pm to podam ci namiar ;)
  • Odpowiedz
@dawkus: wkładka jest dopasowana tak, aby stopa pracowała prawidłowo oraz koryguje wady, wpisz sobie orthoformthotics ;) nie lubię reklamować ale dzięki nim pozbylem się shin splits ;)
  • Odpowiedz